Hatalmas beruházást hajt végre a Lidl

Lidl, Lidl logó, logó, bevásárlóközpont, illusztráció,
Budapest, Hungary - October 04, 2020: Shopping people in face mask walking in front of a Lidl store at the weekend
Vágólapra másolva!
Elfogyott az utolsó értékesíthető befektetési terület a Tiszaújvárosi Ipari Parkban. A mintegy 280 ezer négyzetméteres helyet a Lidl Magyarország Kft. vette meg. Az üzletlánc azért választotta a borsodi várost, mert jól megközelíthető és gazdaságilag fejlődő területen helyezkedik el.
Vágólapra másolva!

A bruttó 800 millió forintos tranzakció a legnagyobb volumenű és értékű területértékesítés a Tiszaújvárosi Ipari Park negyedszázados történetében – írja a boon.hu információra hivatkozva a Magyar Építők.

A Lidl azért ezt a helyet választotta, mert jó a város közlekedési megközelíthetősége - az M3-as autópálya felhajtója néhány kilométerre van -, kiépített az ipari parki környezet, és a várost gazdaságilag fejlődőnek ítélik meg, amely alapot adhat további fejlesztésekhez.

Illusztráció Forrás: Raketir / Shutterstock

A kiskereskedelmi üzletláncot működtető társaság raktárközpontot épít fel a területen, amely elkészülte után 300 munkahelyet teremt a városban.

Jelenleg négy bázis szolgálja ki a Lidl Magyarország csaknem 200 magyarországi üzletét, a budapesti, az ecseri, a székesfehérvári, a szigetszentmiklósi és a hejőkürti raktár. A tiszaújvárosi lesz az ötödik központ.