Három borsodi díler került rács mögé - videó

Vágólapra másolva!
Mindössze néhány napja csapott le két dílerre Prügyön a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának miskolci egysége, most újabb drogkereskedők kezén kattant a bilincs. Ez alkalommal Taktaharkányban fogtak el három embert, akiktől közel másfél kiló drogot, több mint 13 millió forintot, és egy 50 milliós kocsit foglaltak le. A három férfit letartóztatták. A nyomozás folytatódik, melynek során újabb elfogásokra kerülhet sor.
Vágólapra másolva!

A KR NNI miskolci kollégái ez alkalommal is a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársaival közösen csaptak le három dílerre, miközben épp egy üzletet bonyolítottak le. A férfiakat sokként érte, hogy a kristály adásvétele közben tetten érték őket a rendőrök. A kábítószert már az autó anyósülése mögé készítették, két díler pedig épp indulni készült a kocsival, miután a pénzt átadták a harmadik dílernek, akitől a dorgot beszerezték. De elindulni már nem tudtak.

Forrás: Police.hu

A kocsiban elfogott 46 éves szikszói és 32 éves alsóvadászi férfi mellett a 41 éves, taktaharkányi társukat is megbilincselték.

Forrás: Police.hu

A helyi lakost a házában fogták el. A rendőrök házkutatást tartottak nála. Több drogokkal teli csomagot, többféle mérleget, több, mint 13 millió forintot, és egy éles lőfegyvert is lefoglaltak hangtompítóval és lőszerekkel együtt.

Forrás: Police.hu

A rendőrök ezután a közel 1,5 kilónyi kristályos anyagot szakértői vizsgálatra küldték. A vizsgálat kimutatta, hogy az anyag 3-CMC, ami idén, január 1-jétől már kábítószernek minősülő vegyület.

Forrás: Police.hu

Az akcióval a KR NNI munkatársai hatezer adag kábítószer forgalomba kerülését akadályozták meg, aminek feketepiaci értéke közel 9 millió forint.

Forrás: Police.hu

A rendőrök mindhárom férfit gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer-kereskedelem miatt, majd őrizetbe vették, és javasolták a letartóztatásukat, amit a bíróság időközben el is rendelt.

A KR NNI vagyonvisszaszerzés keretében

a 41 éves, taktaharkányi férfitől lefoglalta az 50 millió forint értékű autóját is.

A rendőrök folytatják a nyomozást a kristály származásának és útjának kiderítése érdekében, így hamarosan újabb elfogások és gyanúsítások várhatók.