Vágólapra másolva!
A szaúdi labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában a Cristiano Ronaldóval felálló al-Nasszr hazai pályán 2-1-re legyőzte az al-Taawon csapatát.

A találkozón ezúttal is kezdőként lépett pályára az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo, aki az előző fordulóban négy gólt lőtt az al-Wehda ellen 4-0-ra megnyert összecsapáson. A 38 éves támadó a meccs elején most az önzetlenségével tűnt ki, ugyanis a 17. percben egy elképesztő keresztlabdával kiugratta a félpályáról kilépő Abdulrahman Ghareebet, aki aztán higgadtan értékesítette a ziccerét.

A folytatásban az al-Nasszar rengeteget próbálkozott, de nem tudta növelni az előnyét, majd a fordulás után egy gyönyörű góllal egyenlített az al-Taawon. Egy jobb oldali beadásra a spanyol Alvaro Medran érkezett a hosszú oldalon, és öt méterről, kapásból a léc alá lőtt.

Cristiano Ronaldo két gólpasszal vette ki a részét a győzelemből Forrás: Anadolu Agency via AFP/Stringer

Ezt követően átvették az irányítást a vendégek, és a 68. percben majdnem meg is fordították a meccset. Léandre Tawamba kapott egy átadást, lebirkózta a védőjét, majd a jobb alsóba lőtt. Azonban a kameruni támadó gólját nem adták meg, mert az indítás előtt lesről lépett vissza.

A hajrában aztán felborult a pálya, mindkét oldalon voltak helyzetek, a 82. percben aztán Ronaldo egy újabb gólpasszal eldöntötte a meccset. Az ötszörös aranylabdás egy távoli lövést próbált levenni a kapu előtt, de elpattant tőle a labda, az viszont pont így lett jó az érkező csapattársának, Abdullah Madunak, aki öt méterről a kapuba bombázott.

A hajrában a vendégek még mentek előre, de nem tudtak egyenlíteni, így az al-Nasszr megnyerte a meccset, és a tabella élére állt.