Monumentális sportcsarnok épül Székesfehérváron

Alba Aréna, székesfehérvári Alba Aréna, Székesfehérvér, Market Építő, éület, építkezés, Hydro Fehérvár AV19 jégkorong csapat
Vágólapra másolva!
Jól halad a székesfehérvári Alba Aréna kivitelezése, és már jól látható, milyen monumentális lesz a csarnok, eközben már a belsőépítészeti látványtervek is elkészültek.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időszakban is látványos munkálatokkal halad a székesfehérvári Alba Aréna építkezése: a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapat leendő otthonában immár helyére került a csarnok fém tartószerkezete és hamarosan megkezdődik a tető kivitelezése is - írja a Magyar Építők.

Látványos sportcsarnok lesz a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapat leendő otthona Forrás: Market Építő Zrt./Molnár Péter

A Market Építő Zrt. generálkivitelezésében létrejövő

multifunkcionális létesítmény rendezvény- és közösségi központként funkcionál majd, továbbá a fehérvári és hazai jégkorongsport mellett 20-25 teremsportágat is ki tud majd szolgálni, időszakosan pedig akár hatezernél több néző befogadására is képes lesz.

A csarnoképítéssel együtt a projekthez kapcsolódó jelentős útépítési beruházás is megkezdődött: az ipari parkot a Budai úttal összekötve kialakítanak egy P+R parkolót, továbbá egy új összekötő út épül az Alba Ipari Zónán keresztül a Seregélyesi és a Budai út között, ezáltal a két városrész is összeköttetésbe kerül.

Már készen van az épület fém tartószerkezete, és hamarosan megkezdődik a födémszerkezet építése Forrás: Market Építő Zrt./Molnár Péter

Az óriási csarnok mellett elhaladva már látványosan körvonalazódik az Alba Aréna sziluettje:

már elkészültek az épület fém tartószerkezetével, hamarosan pedig megkezdődik a födémszerkezet építése, amely várhatóan áprilisban be is fedi az épületet.

Már rendelkezésre állnak a csarnok belsőépítészeti látványtervei is.

Az épület födémszerkezetének elhelyezését követően hamarosan helyére kerülhetnek a külső borítások is, ennek köszönhetően pedig a belső burkolási munkák is felgyorsulhatnak.

Igazi multifunkcionális rendezvény- és közösségi központ lesz az Alba Aréna Forrás: Market Építő Zrt./Molnár Péter

Különösen fontos kérdés, hogy mennyire lesz energiatakarékos az épület.

A gázt eleve nem vezetik be az épületbe, hanem elsősorban hőszivattyúk gondoskodnak majd a megfelelő benti hőmérsékletről

- részletezi tovább a projekt elemeit a Feol.hu.

Ezek működtetéshez áram szükséges, de mivel az épület alsó szintje és a pálya is a föld szintje alatt, bemélyítve kap helyet, ez jelentősen csökkenti a hűtés, illetve a fűtés költségeit, összességében tehát jóval energiatakarékosabb lesz, mint egy hasonló méretű, de nem korszerű technológiával megvalósult épület.

A munkálatok várhatóan 2023 év végére fejeződnek be.