Már a háború kitörése előtt elkezdték kidolgozni az elhibázott brüsszeli szankciókat

politics war diplomacy Ursula von der Leyen
European Commission President Ursula von der Leyen holds a press conference on the EU membership applications by Ukraine, Moldova and Georgia at the European Commission headquarters in Brussels on June 17, 2022. The European Commission will vote on June 17, 2022 on whether to grant Ukraine EU candidate status, but any green light will be subject to conditions and must be unanimously approved by the 27 member states before lengthy accession negotiations can begin. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
„Az Európai Bizottság már decemberben elkezdett együttműködni a Fehér Házzal az Oroszországgal szembeni lehetséges szankciókról" – szögezte le a Bizottság elnöke - számol be minderről a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Az Európai Unió és az Egyesült Államok már az ukrajnai különleges művelet megkezdése előtt szankciókat dolgozott ki Oroszország ellen – mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője a müncheni biztonsági konferencián, amelyről a politikus videót közölt a Twitteren.

Ursula von der Leyen Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

– mondta a politikus.

Elmondta, hogy az Egyesült Államok által közzétett hírszerzési információk az Oroszország határainál lévő csapatok telepítéséről késztették Európát ilyen lépésekre. Hozzátette, hogy a szankciók elsősorban a Nyugat csúcstechnológiai és nélkülözhetetlen áruit hivatottak sújtani az orosz piacon.