Megkönnyíti a leállt appok kilövését a Windows 11

Portrait of an attractive woman at table, praying position Beautiful Sparse Computer Test Results Student Photography Girls Teenage Girls Women Females Incentive Bookshelf Pleading Open Plan E-Mail Young Adult Praying Sitting Waiting Thinking Studying Bea
Portrait of an attractive woman at table with cup and laptop, book, notebook on it, praying position. Bookshelf at the background, concept photo
Vágólapra másolva!
Nem kell majd a Feladatkezelőben manőverezve kikényszeríteni a leállításukat.
Vágólapra másolva!

Jó eséllyel mindenki belefutott már olyan helyzetbe, vagy valamilyen oknál fogva lefagyott a számítógépén az egyik alkalmazás, az ablakának X gombjára kattintva vagy a Tálcás ikonjának jobb egérgombos menüjében lévő Ablak bezárása gombra kattintva pedig semmi sem történt.

Az ilyen helyzeteket a Windows gyakran képes detektálni és felajánlja az alkalmazás futtatásának erőszakos leállítását. Sajnos előfordulhat, hogy nem jelenik meg az opció, ebben az esetben nem muszáj újraindítani a teljes számítógépet, helyette elég a Feladatkezelő alkalmazás (CTRL+SHIFT+ESC) Folyamatok fülén megkeresni a rosszalkodó programot, majd jobb egérgombbal a nevére kattintva a Feladat befejezése opciót választani.

Most kiderült, hogy a jövőben nem kell majd a Feladatkezelőt megnyitni a lefagyott alkalmazások erőszakos kilövéséhez, a Windows 11 legújabb fejlesztői előzetesének egyelőre rejtett funkciója beteszi ezt az opciót a programok Tálcán lévő ikonjainak jobb egérgombos menüjébe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!