Elárulta a világ egyik legjobb légitársasága, mire költ 48 milliárd forintot

Emirates, kiképzőközpont
Illusztráció
Vágólapra másolva!
A korszerű létesítményben kapnak helyet az Emirates új Airbus A350-es és Boeing 777X repülőgépeinek repülés-szimulátorai. Az új központot várhatóan 2024-ben adják át, melynek köszönhetően az Emirates évente 54 százalékkal bővítheti pilótaképzési kapacitását. Magyarországon is toboroz fedélzeti csapatába a légitársaság. Legközelebb Pécsett és Budapesten - írja az Emirates.
Vágólapra másolva!

Az Emirates megkezdte új, korszerű pilótaképző központjának építését, amelyben az új Airbus A350-es és Boeing 777X típusok repülés-szimulátorai (FFS) is helyet kapnak majd.

A közel 6.000 négyzetméteres létesítmény a tervek szerint 2024 márciusára készül el.

„Ez a 135 millió dolláros (átszámítva több mint 48 milliárd forintos) beruházás biztosítja, hogy az Emirates az új repülőgépflotta 2024-től kezdődő érkezése előtt megkezdhesse a pilótaképzést.

Az energiafogyasztás csökkentése érdekében pedig az épület napenergiát használ majd" – mondta el Ahmed bin Saeed Al Maktoum sejk, az Emirates Airline és az Emirates Group elnök-vezérigazgatója.

Illusztráció - a fejlesztés látványterve Forrás: Emirates

Az új épület az Emirates már meglévő dubaji képzési intézményeinek szomszédságában áll majd, közvetlen kapcsolatot teremtve azokkal. A pilótaképzésben résztvevők számára nagy előnyt jelent, hogy

a pilótafülke környezetét egyedileg testre szabhatják és konfigurálhatják,

ezeket az adatokat pedig már a képzés megkezdése előtt feltölthetik a repülés-szimulátorba. Ennek az innovatív és egyedülálló koncepciónak a célja, hogy lerövidítse a kadétok szimulátorban töltött felkészülési idejét.

Az új központnak köszönhetően a légitársaság évente 54 százalékkal több pilótát képezhet majd. A bővítéssel 17 repülés-szimulátoron évente több mint 130.000 órányi képzést biztosítanak. Az Emirates első Airbus A350-es repülőgépének tervezett átadásával összhangban,

a légitársaság legújabb oktatóközpontja 2024. júniusában kezdi meg az A350-es pilóták első csoportjának képzését.

A fedélzeti személyzet számára biztosított modern képzési létesítményeken kívül a légitársaság számos világszínvonalú oktatási és továbbképzési programot kínál saját dolgozói és más légiközlekedési szakemberek számára. Dubajban ezek közé tartozik: az Emirates Flight Training Academy, az Emirates Aviation University, vagy az Emirates Cabin Crew Training Centre. Ezekben az intézményekben több száz magyar is elsajátította már a világszínvonalú tudást.

Most újra lehetőség nyílik azok előtt a magyarok előtt, akik a világ legnagyobb nemzetközi légitársaságának csapatához csatlakoznának, hiszen

az Emirates nem csak légiutas-kísérő csapatába, de budapesti ügyfélkapcsolati központjába is keresi új munkatársait.

A cég Budapesten a Matild Palace-ban tart nyílt napot, majd ezt követően pedig Pécsett, a Corso Hotelben. A nyílt napokon történő részvételhez nincs szükség előzetes regisztrációhoz, de az érdeklődők már az eseményt megelőzően kitölthetnek egy jelentkezési adatlapot az Emirates karrieroldalán.

Az Emirates Budapesten működteti egyik legnagyobb ügyfélkapcsolati központját, a nyitott pozíciókról, a kiválasztási folyamat követelményeiről és illetve a munkafeltételekről további információk az Emirates karrier oldalán érhetőek el - áll a vállalat közleményében.