A látása is súlyosan sérült a haldokló, minden végtagján amputált olimpiai bajnoknak

56165220 Square VERTICAL
Russian pair Tatiana Navka and Roman Kostomarov perform in the Ice Dancing Free Dance event during the Figure Skating competition at the 2006 Winter Olympics, 20 February 2006 at the Palavela in Turin. AFP PHOTO/FRANCK FIFE (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A korábbi orosz műkorcsolyázó, Roman Kosztomarov a hét elején kapott agyvérzésének következményeként a jobb szemére elveszítette a látását.

A 46 éves olimpiai bajnoknál a stroke után másodlagos agyhártyagyulladást is diagnosztizáltak. Ennek következményeként homloküreg-gyulladása lett, ami miatt olyan nagy lett a koponyaűri nyomás, hogy nagyon bedagadt a szeme. Hiába mosták és csepegtették folyamatosan,

a jobb szemébe beültetett lencsét el kellett távolítani, így most arra a szemére elveszítette a látását.

Az 5-tv.ru információi alapján egyelőre korai megállapítani, hogy végleg megvakult-e az egyik szemére Kosztomarov, vagy van esély arra, hogy később visszanyerje a látását.

Roman Kosztomarov a jobb szemére elveszítette a látását Forrás: AFP/Franck Fife

Kosztomarovnak korábban a bal tüdejéből a fibrózis következtében felgyülemlett folyadékot sikerült elvezetni, a rossz vesefunkciók miatt azonban ödéma is kialakult a szervezetében. Az eltömődött erek miatt

műtétre lenne szüksége a korábbi klasszis sportolónak, de a jelenlegi állapotában ezt nem tudják végrehajtani az orvosok.

A 2006-os olimpia jégtáncbajnoka január 10-én került kórházba, azóta az egyik lábát amputálni kellett, a másikról a sarkát és az ujjait vágták le, majd az előző héten mindkét kézfejét is amputálták.

Forrás