Fizetős luxus lesz a rendes full HD a YouTube-on?

YouTube
Vágólapra másolva!
Rejtély, hogy az új vezérigazgató döntése-e a fizetős 1080p Premium opció, de a felhasználók azzal vádolják a céget, hogy lebutította a sima full HD felbontást.
Vágólapra másolva!

A YouTube a felhasználók visszajelzései szerint új opciót tesztel a mobilos appban a streameléshez. Ez egy minőségi beállítás, az 1080p Premium, ami a leírás szerint magasabb bitrátával működik. Ez kizárólag a YouTube Premium előfizetői számára lesz elérhető, és a normál 1080p mellett létezik, ami erősen tömörített minőséget jelent.

YouTube Forrás: Getty Images/Future Publishing

Az utóbbi hónapok spekulációit folytatva ezúttal is azzal vádolják a céget (és így a tech szektort is alapvetően) a felhasználók, hogy a full HD-s felbontást lebutították, az már nem olyan, mint régen. Vagyis jelen helyzetben a magasabb minőséget csak a magas bitrátájú 1080p biztosítaná, az 1080p már nem olyan szép minőség.

Persze az 1080p Premium ötlete azért született meg a szakértők szerint, hogy ne kelljen 1440p vagy 2160p felbontásra váltani mobilon, ez ugyanis a YouTube működési költségeit csökkentené.

Az rejtély, hogy ez a Susan Wojcickit váltó Neil Mohan intézkedése-e, de az Android Police forrásai szerint a 60fps és 120fps opciókat is előfizetés mögé zárják hamarosan.