Topligás sztárcsapatokat előz meg a Ferencváros az új klubranglistán

FTC-Trabzonspor, Ferencváor, Trabzonspor, FTC, Fradi, labdarúgás, mérkőzés, foci, futball, Európa-liga-csoportkör, Európa-liga, Európa liga, Budapest, 2. félidő
Tíz emberrel győzte le a török bajnokot a Ferencváros az El-ben
Vágólapra másolva!
Az Opta nevű, sportstatisztikákkal foglalkozó cég az aktuális forma és erőviszonyok alapján állította össze a világ legjobb futballklubjainak a rangsorát, amelyben a magyar bajnok Ferencváros az előkelő 65. helyre került.

Az Opta közrel 13500 klubot rangsorolt a világ minden tájáról. Nem meglepő, hogy a lista elején csak európai csapatok vannak, bár, mint minden rangsorral, ezzel is lehetnek vitatkozni. Például nem biztos, hogy a három magyar válogatott játékost, Gulácsi Pétert, Willi Orbant és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató RB Leipzig a tizedik legerősebb csapat ma a világon, de a Manchester United 7., a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin 17., vagy a Brighton 21. helyen is felvethet kérdéseket.

Ahogy az is, hogy a dél-amerikai sztárcsapatok közül az 59. helyen tűnik fel az első név, a brazil Palmeirasé.

Szép kis társaságban van a Fradi Forrás: Opta

Ami viszont figyelemre méltó, hogy a top 100-ban egyetlen magyar csapat szerepel, mégpedig a Ferencváros, amelyik a 65. helyre került, olyan topligás sztárcsapatokat megelőzve, mint a holland AZ, a német 1. FC Köln, a Woverhampton, a Celta Vigo vagy az Udinese. De az egyaránt idei BL-szereplő belga Union Saint-Gilloise és cseh Slavia Praha is a zöld-fehérek mögött van.

A Fradi csütörtöki Európa-liga ellenfele, a német Bayer Leverkusen ellenben jóval előrébb található, mégpedig a 32. pozícióban, azaz Dibusz Déneséktől valóban óriási bravúr lenne a továbbjutás a sorozat nyolcaddöntőjében.

A Fradi őszi Európa-liga csoportellenfelei közül a szerb Crvena zvezda a 30., a francia AS Monaco a 33., míg a török Trabzonspor a 155. helyen található a rangsorban.