Bűnösnek vallotta magát a Sonic társalkotója

sonic a sündisznó the hedgehog film
Sonic, a sündisznó
Vágólapra másolva!
Nem örülhetett sokáig a bennfentes kereskedelemmel szerzett vagyonának.
Vágólapra másolva!

A játékipari legendák sem mindig feddhetetlenek, a Sonic részbeni megalkotásáról ismert Yuji Naka bűnösnek vallotta magát bennfentes kereskedelemben, két társával együtt tavaly ősszel emeltek vádat ellene a japán tőzsdefelügyelet nyomozását követően.

Kevesebbet kaszálva talán nem került volna a tőzsdefelügyelet látókörébe a japán játéktervező Forrás: Paramount Pictures, Sega

A másik két vádlottal együtt Yuji a Square Enix játékkiadónál dolgozott, mikor birtokokba jutott a belsős információ, hogy a vállalat hamarosan bejelenti az Aiming fejlesztőcéggel együttműködésben készített Dragon Quest Tact mobiljátékot. A lehetőségre lecsapva 2019 decemberében nagy mennyiségű részvényt vásárolt a stúdióban, az értékpapírok árfolyama a játék 2020. februári kiadását követően jelentősen kilőtt.

A tőzsdefelügyelet szerint Yuji olyan 20 millió jen, körülbelül 52 millió forint haszonra tett szert a bennfentes kereskedelemmel, így felettébb jól fialt a befektetése. A büntetését csak később határozza meg az ügyében eljáró bíró.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!