Döntött az UEFA a botrányba fulladt BL-döntő ügyében

Horizontal
Liverpool fans stand outside unable to get in in time leading to the match being delayed prior to the UEFA Champions League final football match between Liverpool and Real Madrid at the Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, on May 28, 2022. (Photo by Thomas COEX / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) bejelentette, hogy kártérítést ad minden Liverpool-szurkolónak, aki részt vett a tavalyi szezon Bajnokok Ligája-döntője előtti káoszban.

A Real Madrid és a Liverpool közötti finálé 36 perc késéssel kezdődött, miután a liverpooli szurkolók ezrei – köztük nők és gyerekek – nem tudtak bejutni a párizsi Stade de France-ba, a francia rendőrség pedig könnygázt vetett be ellenük. Több mint kétszáz személyt őrizetbe vettek, 230-an megsebesültek.

Az UEFA kedden közleményben jelezte, hogy

mind a 19 618 liverpooli jegytulajdonosnak visszafizetik az összeget, ami összesen mintegy 3 millió fontnyi kártérítést jelent (a jegyek ára 50 és 580 font között mozgott).

Visszakapják a jegy árát a liverpooli drukkerek Forrás: AFP/Thomas Coex

„Számos, nyilvánosan és magánéletben kifejtett véleményt figyelembe vettünk, és úgy gondoljuk, hogy átfogó és igazságos döntést hoztunk. Nagyra értékeljük a Liverpool FC szurkolói szervezeteinek, a Spirit of Shanklynek (SOS) és a Liverpool Disabled Supporters Associationnek (LDSA) a hozzájárulását, valamint a nyílt és átlátható kommunikációját ebben az időszakban – áll a közleményben. –

A két szervezet, a SOS és a LDSA közös nyilatkozatban üdvözölte az UEFA döntését.