A baloldal elutasítja a békepárti határozatot, a háború pártján állnak

conflict Horizontal
A destroyed tank is photographed in the village of Tsupivka, Kharkiv region, on March 1, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by SERGEY BOBOK / AFP)
Vágólapra másolva!
A baloldal ismételten háborúpárti álláspontot vett fel azzal, hogy továbbra is a szankciók mellett állnak - többek között ez derült ki az Országgyűlés keddi vitájában, amit a kormánypártok békepárti határozatáról tartottak.
Vágólapra másolva!

Jelenleg csak egy hajszál választ el minket, hogy mi magunk is belesodródjuk a háborúba, a szankciókkal pedig a Nyugat is elrontotta a válaszadást - minderről Kocsis Máté beszélt kedden az Országgyűlésben a Fidesz-KDNP békepárti határozati javaslatának vitájában. A Fidesz frakcióvezetője szerint az ország politikai nyomás alatt áll, más uniós tagállamok vezetői, illetve a brüsszeli elit azt szeretné, hogy Magyarország például fegyverszállításokkal vegyen részt a konfliktusban.

A balodal továbbra is a háború pártján áll Forrás: AFP/Sergey Bobok

A vitában a gyurcsányista Arató Gergely azt mondta, hogy alá akarjuk ásni az unió és a NATO pozícióját. Szabó Tímea, a mérhetetlen támogatottságú Párbeszéd képviselője pedig azt javasolta szavazzunk meg minden szankciót.

A keddi vita alapján egyértelmű, hogy a baloldal elutasítja a békepárti határozatot, újra megmutatták, hogy a háború pártján állnak.