Újabb három vasutas áll bíróság elé a görögországi vonatkatasztrófa miatt

görögország, vonatbaleset, szerencsétlenség, két vonat ütközött, Larisa, 2023. 03. 01. baleset, ütközés
Lárisza, 2023. március 1. Tűzoltók és mentősök dolgoznak egy súlyos vasúti baleset helyszínén, a közép-görögországi Lárisza városa közelében, egy személyvonat tehervonattal ütközött 2023. március 1-re virradóra. Az ütközéstől több kocsi kisiklott, és lángba borult. A szerencsétlenségben legkevesebb 32-en életüket vesztették, 85-en megsérültek. MTI/EPA/ANA-MPA/Aposztolisz Domalisz
Vágólapra másolva!
Három görög vasutas ellen emeltek vádat csütörtökön az 57 halálos áldozatot követelő vonatszerencsétlenséggel összefüggésben, miközben folytatódtak a katasztrófa miatti tüntetések. A görög kormány ígéretet tett a vasútbiztonság javítására.
Vágólapra másolva!

Két állomásfőnököt és egy felügyelőt vád alá helyeztek a vasútbiztonság veszélyeztetésének vádjával - közölte az Associated Pressnek névtelenséget kérve egy, a nyomozásban részt vevő magas rangú tisztviselő - írja az ABC.

A három embert beidézték, hogy újabb vallomást tegyenek, de nem vették őrizetbe őket.

A vádak hasonlóak azokhoz, amelyeket egy 59 éves állomásfőnök ellen emeltek, akit a február 28-i észak-görögországi baleset után tartóztattak le, és jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Tűzoltók és mentősök dolgoznak egy súlyos vasúti baleset helyszínén, a közép-görögországi Lárisza városa közelében, egy személyvonat tehervonattal ütközött 2023. március 1-re virradóra. Az ütközéstől több kocsi kisiklott, és lángba borult. Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Aposztolisz Domalisz

Athénban és más városokban csütörtökön is folytatódtak a tüntetések; egy nappal korábban országszerte szintén nagy tüntetésekkel és sztrájkokkal tiltakoztak a kormánynak a február 28-i balesetre adott reakciói ellen.

Kiriákosz Micotakisz miniszterelnök csütörtökön megígérte, hogy azonnali és hosszú távú biztonsági fejlesztéseket foganatosít, amelyek magukban foglalják a vasúti hálózaton a személyzet létszámának növelését és a személyzet szigorúbb felügyeletét.

Micotakisz nyilvánosan bocsánatot kért a balesetért, de hozzátette, hogy az előző kormányok is felelősek a vasútbiztonság jelenlegi hiányosságaiért.