Vágólapra másolva!
Tovább folytatódik a Tyson Fury és Olekszandr Uszik közötti nehézsúlyú világbajnoki címegyesítés körüli bokszcirkusz. Most éppen a WBC nehézsúlyú világbajnoka, Tyson Fury törte meg a csendet, aki gyakorlatilag ultimátumot adott az ukrán bunyósnak.

Fury és Uszik ütközetét a londoni Wembley stadionba bonyolítanának le április 29-én, de korántsem biztos, hogy létrejön az összecsapás, mert Uszikk állítólag ragaszkodik ahhoz, hogy egyenlő arányban kapjanak fellépti díjat, azonban Bob Arum, Fury promótere úgy nyilatkozott, hogy kizárólag az lenne fair, ha Fury kapná a bevételek oroszlánrészét, mivel miatta lenne első sorban nagy bevétel, az ő neve miatt lennének jó eladások.

Ezt követően felmerült egy olyan verzió, amely szerint 60 százalékot kapna a győztes, 40 százalékot a vesztes, Fury viszont ezt elutasította.

Egyesek szerint Fury túlzott pénzügyi igénye a legnagyobb gond, mások szerint Uszik értékeli túl magát, mert a WBC címvédő Fury a párosítás húzó neve, és nem a WBA, WBO, IBF, IBO öveket birtokló ukrán klasszis. Némi hallgatást követően a Cigánykirálynak becézett Fury is megszólalt, és gyakorlatilag ultimátumot adott az ukrán bunyósnak.

Tyson Fury tisztában van a saját értékével Forrás: AFP/Adrian Dennis

„Látom, hogy miket beszélnek a meccsről, olvasom, hogy Uszik százalékot akar, én pedig túl mohó vagyok. De ahonnan én látom, onnan nézve nem érsz többet harminc százaléknál, Uszik. Vagy elfogadod ezt az ajánlatot, vagy elfelejtheted ezt a meccset. Ha tényleg nem akarsz velem bunyózni, akkor menj, és küzdj meg nyugodtan Daniel Dubois-val a londoni Copper boxcsarnokban, és keress néhány millió dollárt.

És ha végül nem bólintasz rá, mehetsz Dubois ellen két millió dollárért. Nekem ez nem probléma" – idézi a profiboksz.hu Tyson Furyt, aki legutóbb tavaly decemberben Derek Chisorát ütötte ki a londoni Wembley Stadionban.