A Dal 2023: megvannak az első adás legjobb dalai

A Dal 2023
Vágólapra másolva!
Szombaton új évaddal tért vissza a Dunára az ország első számú televíziós dalversenye, öt produkció már biztosan ott lesz A Dal 2023 elődöntőjében.
Vágólapra másolva!

Magyarország dalválasztó műsorának új évadában Rókusfalvy Lili és Fodor Imre várja a nézőket szombatonként 19:35-kor. A Duna két műsorvezetője a Csináljuk a fesztivált! alatt már bebizonyította, hogy összeszokott párosként otthonosan mozognak a showműsorok világában.

Az évszázad slágerének megtalálása után újabb kihívás elé néznek, és A Dal színpadán először keresik együtt a Mező Misi, Wolf Kati, Ferenczi György és Egri Péter alkotta zsűrivel, valamint a közönséggel az év dalát.

Rókusfalvy Lili idén harmadik alkalommal vezeti a show-t, míg Fodor Imre először lesz a Duna emblematikus műsorának házigazdája.

A 40-es mezőnybe bekerülni már rangot jelent az előadóknak, de a versenyzőkre újabb kihívások várnak, a dalok élő adásban mérettetnek meg, és fordulóról fordulóra más hangszerelésben mutatkoznak be.

MÍG AZ ELŐDÖNTŐBEN AKUSZTIKUS FELDOLGOZÁSBAN, ADDIG A DÖNTŐBEN MÁR SZIMFONIKUS VÁLTOZATBAN, A MAGYAR RÁDIÓ SZIMFONIKUS ZENEKARA KÍSÉRETÉBEN SZÓLALNAK MEG.

A válogató adásokban 10-10 versenydal hangzik el, amelyekből adásonként 5 jut tovább az elődöntőbe.

Forrás: A Dal 2023/Instagram

Az első adás után öt előadó örülhet, ők folytathatják a versenyt:

  • Escape My Shadows
  • Kovács Áron
  • OliverFromEarth
  • Szebényi Dániel
  • Varga Zsuzsa

A Dal 2023 mezőnyét ismét szakmai zsűri értékeli. Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere ötödik alkalommal keresi az év dalát.

A MŰSOR 2012-BEN WOLF KATIVAL A ZSŰRIBEN INDULT, TAVALYI VISSZATÉRÉSE UTÁN ISMÉT HELYET FOGLAL AZ ÍTÉSZEK KÖZÖTT.

Szintén harmadszor pontozza a versenydalokat a szájharmonika-virtuóz Ferenczi György, míg Egri Péter, a rockabilly zene magyar nagykövete, másodszor csatlakozik az értékelőkhöz.