Hazudott Joe Biden: banki nyilvántartás bizonyítja, hogy családja pénzt kapott Kínából

BIDEN, Joe
Washington, 2023. február 8. Joe Biden demokrata párti amerikai elnök évértékelő beszédet mond a kongresszus két házának ülésén a törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2023. február 7-én. MTI/EPA/Michael Reynolds
Vágólapra másolva!
Joe Biden idáig tagadta a vádakat.
Vágólapra másolva!

Joe Biden tagadta, hogy bármi köze lenne Kínához, szerinte nem igaz az, hogy családja több mint 1 millió dollárt kapott fia üzlettársán keresztül kínai üzleti érdekeltségüktől - írja a Mandiner.

Tagadás és előremenekülés

A republikánus vezetésű képviselőházi testület múlt csütörtökön mutatott be olyan banki dokumentumokat, amelyek szerint Hunter Biden, az elnök fia, Jim Biden, az elnök testvére, valamint Hallie Biden, az elnök néhai fiának özvegye kapott nagyobb összegeket Hunter üzlettársától, illetve amerikai-kínai energiapiaci közös vállalatuktól, a CEFC-től.

Joe Biden, amerikai elnök. Forrás: MTI/EPA/Michael Reynolds

Alighanem előremenekülésként értelmezhető, hogy még csütörtökön Hunter Biden jogi szóvivője megerősítette, igazából történtek kifizetések, ugyanakkor hangsúlyozta, a pénzekből a címzetteken kívül senki más nem részesült, és az üzleti tevékenységük ellenértéke volt. Emellett azzal vádolta a republikánusokat, hogy alaptalan jobboldali összeesküvés-elméleteket helyeznek előtérbe.

Itt a banki nyilvántartás

A Kongresszus alsóházában, a Képviselőházban azután indult vizsgálat a Biden-család üzleti ügyeiről, hogy január elején a republikánusok átvették a többséget.

A vizsgálóbizottság hétfőn, Twitteren tette közzé a banki nyilvántartást, ami alapján Bidenék, annak ellenére, hogy ezt az elnök tagadta, valóban kaptak pénzt Kínából: