Hatalmas bukás lett a Biden-féle demokráciaparódiából

Vágólapra másolva!
A szövetségesek részéről érdektelenségbe, Oroszország és Kína részéről pedig nevetség tárgyává vált a Joe Biden amerikai elnök által szervezett Summit for Democracy nevű nyugati kormányközi konferencia.
Vágólapra másolva!

Teljes érdektelenségbe fulladt az amerikai külügyminisztérium által szervezett Summit for Democracy nevű nyugati kormányközi konferencia, írja a Breitbart.

Ezenfelül külpolitikai kudarc a Biden-adminisztráció számára, mivel az Egyesült Államok korábbi megbízhatónak tekintett szövetségesei, mint például Pakisztán egyenesen elutasította az eseményen való részvételt.

Oroszország és Kína élcelődött az eseményen, a TASZSZ szemlézte Dmitrij Peszkovot, orosz elnöki szóvivőt, aki a következőt nyilatkozta.

A kínai Global Times szintén az amerikai vezetés szemére vetette, hogy milyen alapon oktatnak ki más országokat a demokrácia állapotát illetően, miközben saját ismétlődő tömeggyilkossági problémájukat sem sikerült orvosolni, utalva itt többek között a nashville-i genderterroristára.

Nem aratott osztatlan sikert az esemény az amerikai médiában sem, több orgánumban is teljesen érdektelennek és értelmetlennek minősítették az eseményt, a Foreign Affairs-ben szükségtelennek nevezték a hasonló események megtartását.