Már megint késik az Apple következő csodája?

Apple WWDC 2023
Vágólapra másolva!
Közeledik az idei WWDC, és eddig mindenki arra számított, hogy az Apple Reality headset is. Lehet, hogy ez megint csúszik.
Vágólapra másolva!

Az Apple már megerősítette, hogy június 5-9. között tartja az idei WWDC-t. A várakozások szerint ezen az iOS 17, iPadOS 17, macOS 14 rendszerek mutatkoznak be, többek között. Új eszközök is jöhetnek (MacBookok, Mac Prók, iMacek), sok neves elemző és szakértő hallotta korábban azt, hogy például a realityOS és a Reality headset is, amit a top 100 Apple-vezetőnek zárt ajtók mögött már bemutattak. Ez lesz az Apple első AR/VR-headsetje.

Apple WWDC 2023 Forrás: Apple

Állítólag 3000 dollárt kérnek majd el érte, ezzel pedig már önmagában is csak üzleti és fejlesztői szempontból lesz jelentős, a fogyasztók döntő többsége ennyit biztosan nem adna ilyen termékért. Vagyis inkább a Microsoft HoloLens 2 riválisa lehet a termék (ez szintén ezeket a piacokat célozta).

A neves elemző, Ming-Chi Kuo szerint azonban a sorozatgyártást újabb 1-2 hónappal halasztották el, az csak augusztusban vagy szeptemberben kezdődik, így pedig idén már csak 200 ezer vagy 300 ezer darab találhat gazdára. Kuo szerint az Apple végül inkább kivárja a szeptemberi vagy októberi rendezvényét, és azon mutatja be a Reality headsetet.