Galambos István: A testvérem összeomolhat a börtönben

Galambos Lagzi Lajcsi Lajos tárgyalás
60 évesen újra apa szeretne lenni Galambos Lajos.
Vágólapra másolva!
Galambos Lajost tavaly decemberben ítélték jogerősen 3 év 6 hónapos letöltendő börtönbüntetésre, amiért áram-, gáz-, és vízlopásban, valamint vesztegetésben bűnösnek találták. A művész vesszőfutását nyilvánvalóan rossz látnia a gyermekeinek és a közeli barátoknak is, de van valaki, aki talán még náluk is jobban szenved: Lajcsi édestestvére, Pisti, aki nem tehet semmi mást ezekben a nehéz időkben, csak minden nap elmondja a bátyjának, hogy itt van mellette.
Vágólapra másolva!

– Szerintem a testvérem többet beszél a kelleténél, ami nagyon idegesítő, de persze elfogadom és tudomásul veszem. Ő ilyen. Szereti a kamera, neki pedig meg kell szólalnia – mondta a Bors megkeresésére Galambos István, Lajcsi öccse arra a kérdésre, hogy mit gondol, hogy fogja bírni Lajos a börtönt.

Galambos Lajos Fotó: Csudai Sándor - Origo

– Hogy mit tehetek én ebben a helyzetben? Semmit. Csak támogatom őt és hallgatok – folytatta Pisti. – És közben természetesen dühös vagyok és aggódom. Ha meglátom a tévében, hogy "Galambos Lajos", akkor azonnal elkapcsolok.

Lehet, hogy primitív problémakezelés ez, de én így védekezem.

Fáj, ha azt látom, hogy bántják a testvérem. Nekünk már nincsenek nagyszüleink, nincsen anyukánk és apukánk sem, csak ketten vagyunk egymásnak.

A vér összeköt. Ez olyan kötelék, amit semmi sem vághat el.

Galambos István azt mondja, hogy természetesen nem ért egyet a testvére büntetésével, de tudomásul veszi, és az utolsó leheletéig támogatja őt.