Medve ölt meg egy 26 éves férfi Olaszországban

medvetámadás romániában
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Az olaszországi Dolomitokban feltételezhetően medvetámadásban meghalt egy túrázó. A 26 éves Andrea Papi eltűnését a barátnője jelentette, miután nem tért haza, a férfi futni indult a hegyekbe.
Vágólapra másolva!

A rendőrségi bejelentést követően az olasz hatóságok riasztották a hegyimentőket, akik a férfi szétmarcangolt holttestét csütörtökön kora reggel találták meg a Bolzano melletti Caldesben - írja a DailyMail.

A hatóságok szerint Andrea a Peller-hegy egyik túraútvonalán futott, a környéken több mint 80 medve él és az elmúlt hetekben több támadás is történt arrafelé.

Az olasz hatóságok szerint a férfit valószínűleg egy medve támadta meg, de az ügyben elindított rendőrségi vizsgálat fogja tisztázni, hogy pontosan hogyan és mikor halt meg a fiatal férfi.

Medvetámadás áldozata lett egy 26 éves férfi Olaszországban. A kép illusztráció! Forrás: Origo

A környéken számos figyelmeztető tábla van elhelyezve, amelyek a túrázóknak és futóknak adnak tanácsot, hogy mit kell tenniük, ha találkoznak egy medvével.

Többek között, ha

A térségben gyakoriak a medvetámadások, a múlt hónapban egy 39 éves túrázó alig menekült meg élve, miután megtámadta egy medve.

A hatóságok később azonosították azt a medvét és elrendelték a kilövését, de az állatot azóta sem sikerült megölni. Egyelőre nem tudni, hogy a két esetben emberre támadó medve ugyanaz-e.