Vágólapra másolva!
A férfi kézilabda Európa-liga negyeddöntőinek első mérkőzésén Bartók Donát csapata, a svájci Kadetten Schaffhausen hazai pályán négygólos előnyt szerzett a visszavágóra a Füchse Berlin ellen.

A jellemzően a német csapatok által dominált sorozat idei szezonjában is eljutott mind a három német együttes a negyeddöntőig, és a sorsolás miatt nem kizárt, hogy az elődöntőben is három klubbal képviselteti majd magát az ország.

Az odavágók alapján azonban ennek az esélye csökkent, miután a Bartók Donát nélkül felálló Schaffhausen elsősorban a második félidei teljesítményének és az izlandi

Odinn Thor Rikhardsson 15 góljának köszönhetően 37-33-ra legyőzte a Bundesliga egyik legjobb csapatának számító berlinieket.

A szintén a német bajnoki címért küzdő Flensburg egygólos előnyt szerzett Spanyolországban, a Granollers egy időntúli szabaddobással mentette minimális hátrányra a találkozót.

A Fradit a nyolcaddöntőben kiejtő francia Montpellier Lisszabonban játszott döntetlent, míg a rekordgyőztes (német) Göppingen kiütéses győzelmet aratott a horvát ellenfele ellen.

Eredmények:
Férfi kézilabda Európa-liga, negyeddöntő, első mérkőzés:
Granollers–Flensburg 30-31 (14-17)
Schaffhausen–Füchse Berlin 37-33 (19-18)
Sporting CP–Montpellier 32-32 (18-17)
Göppingen–Nexe 32-23 (15-9)