Haaland máris megdöntött egy különleges rekordot, de Messi csúcsa még messze van

fbl TOPSHOTS Horizontal
Manchester City's Norwegian striker Erling Haaland (R) celebrates with Manchester City's Portuguese midfielder Bernardo Silva (L) after scoring their third goal during the UEFA Champions League quarter final, first leg football match between Manchester City and Bayern Munich at the Etihad Stadium in Manchester, north-west England, on April 11, 2023. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Erling Haalandra, a Manchester City norvég csatárára lassan tényleg elfogynak a jelzők. A támadó máris megdöntötte a Premier League-játékosok által tartott, egy szezonban lőtt gólok számát.

Korábban Ruud van Nistelrooy (2002/03-szezon, 44 gól) és Mohamed Szalah (2017/18-as szezon, 44 gól) tartották ezt a rekordot. A holland és az egyiptomi az összes sorozatot figyelembe véve lőtt 44 gólt, tehát a Premier League-ben, a Ligakupában, az FA-kupában és a Bajnokok Ligájában, illetve egyéb nemzetközi kupameccseken.

Cristiano Ronaldo a legeredményesebb szezonjában, 2007/2008-ban 42 gólt szerzett és Andy Cole-nak, valamint Harry Kane-nek volt még egy 41 gólos szezonja.

Haaland a Bayern ellen szerzett góljával már most 45 találatnál tart a szezonban.

A Bajnokok Ligájában hét meccsen ez volt a 11. gólja. A Premier League-ben 27 meccsen 30 gólt szerzett, de van három gólja az FA-kupában és egy a Ligakupában is.

Erling Haaland elképesztő formában van Forrás: AFP/Paul Ellis

És ami még ijesztőbb lehet, az az, hogy Haaland még minimum 11 meccset játszhat ebben a szezonban. Ha 3-0-ról nem esik ki a csapata a Bayern ellen a visszavágón, akkor ez a szám már minimum 13, és ha sikerrel veszi a City a Sheffield United elleni FA-kupa elődöntőt, akkor máris 14 meccs várhat még Haalandra, de ha sikerül a BL-döntőbe jutni, akkor 15.

Ha Haaland meccsenként csak egy gólt szerezne, akkor az sem kizárt, hogy eléri a 60 gólos határt.

Az abszolút rekordot Lionel Messi tartja, aki a 2011-12-es szezonban 60 tétmeccsen lőtt 73 gólt. Haaland eddig 39 meccsen lőtt 45-öt és jó eséllyel 53-54 meccsel zárja majd a szezont.