Elfogták az ecuadori halászkikötőben történt mészárlás gyanúsítottjait

Vágólapra másolva!
Az ecuadori rendőrség elfogta annak a keddi fegyveres támadásnak a három gyanúsítottját, amelynek kilenc ember esett áldozatul Esmeraldas város halászok által használt kikötőjében.
Vágólapra másolva!

Guillermo Lasso ecuadori elnök a közösségi médiára feltöltött videójában bejelentette: a rendőrség letartóztatott szerda éjjel egy "Coco" néven ismert gyanúsítottat és két másik személyt, a

kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó Los Tiguerones hírhedt bűnszövetkezet tagjait.

Az államfő szerint a nyomozás folytatódik.

Kedden egy 30 fős, pisztolyokkal és vadászpuskákkal felfegyverzett, csuklyás férfiakból álló banda válogatás nélkül tüzet nyitott a munkásokra és a halkereskedőkre

egy tengeri halak tárolására szolgáló hűtőháznál a kolumbiai határ mellett fekvő Esmeraldas kikötőjében.

A tömegből sokan a tengerbe vetették magukat, hogy mentsék az életüket.Az ecuadori rendőrség és a fegyveres erők tagjai az azonos nevű tartomány egész területén folytatják a fegyveres mészárlás elkövetőinek felkutatását.

Kétezer katonát vezényeltek a helyszínre, és eddig 75 rajtaütést hajtottak végre a tetteseket keresve.

Az első nyomozati eredmények szerint drogkereskedelemben érdekelt bandák közti leszámolásról lehet szó.
Lasso elnök azonnal a támadás helyszínére utazott, ahol találkozott az áldozatok családtagjaival, valamint megbeszéléseket folytatott a hadsereg, a rendőrség és más kormányzati szervek képviselőivel, hogy a nyomozás fejleményeiről egyeztessen.

A támadás azután történt, hogy Esmeraldas vezetése márciusban rendkívüli állapotot rendelt el a növekvő fegyveres bűnözés miatt.