Sylvester Stallone súlyosan megsérült, egy kaszkadőr meghalt egy akciójelenetben

The Expendables 3 (2014) MOVIESTILLS
THE EXPENDABLES 3 (2014) SYLVESTER STALLONE PATRICK HUGHES (DIR) MOVIESTORE COLLECTION LTDCredit: Moviestore Collection/face to face FOR EDITORIAL USE ONLY
Vágólapra másolva!
A hírnév sokak számára vonzó lehet, de sokszor nagyon súlyos árat kell fizetni érte, akár a színész életébe is kerülhet. Persze sokan tisztában vannak a szakma árnyoldalaival is, hogy a filmezés koránt sem veszélytelen szakma. Régen is hallani lehetett súlyos balesetekről, melyek forgatásokon történtek, de ez a kor előrehaladtával sem változott, hiszen az elmúlt évtizedben is rengeteg tragédia történt. Legutóbb Alec Baldwin esete rázta meg a világot, amikor egy kellékfegyverrel halálos sebet ejtett kolléganőjén, Haylna Hutchins operatőrön, aki szinte azonnal belehalt sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

Rust – 2021

Tavaly október végén megrázó hír döbbentette le az egész világot. Egy tragikus kimenetelű filmjelenet híre, melynek felvétele során Alec Baldwin, hollywoodi színész, egy szerencsétlen véletlen során megsebesítette kollégáit egy éles lőfegyverrel. Joel Souza rendezőt és Halyna Hutchins operatőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A 42 éves anyuka nem élte túl a sérülést, azonban a rendező életét sikerült megmenteni.

A történteket azonnal vizsgálni kezdték a hatóságok, a nyomozás még most is folyik és az ügyben több eljárás is indult. Az Új-Mexikó területén található, Santa Fe megyei illetékes nyomozó hatóság és ügyészség részleteket nem árulhat el folyamatban lévő ügyről, de azt megerősítették, hogy a büntetőjogi vádakat fenntartják. Sok kérdés felvetődött, hogy valójában mi vezethetett ez idáig, hogy ki és miért adhatott éles lőszert a kellékfegyverbe, hiszen azok fegyvermester ellenőrzése alatt álltak.

Többen úgy vélik, ha mégsem töltény okozta a sérüléseket, akkor talán egy – a fegyverben maradt – repesz sebesítette meg az áldozatokat.

Olyan vádak is érték a Rust című westernfilm stábját, hogy egyrészt nem figyeltek eléggé a biztonsági előírásokra és pénzügyi okokból nem elég képzett alkalmazottakat foglalkoztattak, emiatt alakult ki egy feszült forgatási légkör, mely végül a tragédiához vezetett.

A legújabb hírek szerint, hiába emelnének vádat Baldwin és a kellékes ellen, már eldőlt, hogy befejezik a filmet, melynek munkálataiban részt vesz az áldozat férje is - írja a New York Times.

Az áldozat, Halyna Hutchins Forrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/Fred Hayes

A cikk folytatásáért lapozzon!