Elképesztő káosz: a rendőrök sem tudták megállítani a feldühödött fociszurkolókat - videó

HEADLINE 222 RS - CAXIAS DO SUL - 04/16/2023 - BRAZILEIRO A 2023, GREMIO X SANTOS - Fight between Santos and Gremio fans in the match played at Alfredo Jaconi stadium for the BRAZILEIRO A 2023 championship. Photo: Luiz Erbes/AGIF
RS - CAXIAS DO SUL - 04/16/2023 - BRAZILEIRO A 2023, GREMIO X SANTOS - Fight between Santos and Gremio fans in the match played at Alfredo Jaconi stadium for the BRAZILEIRO A 2023 championship. Photo: Luiz Erbes/AGIF
Vágólapra másolva!
A brazil labdarúgó-bajnokság nyitófordulójában a Gremio Luis Suárez kihagyott tizenegyese ellenére 1-0-ra legyőzte a vendég Santos együttesét, ám a találkozó nem a pályán mutatott játék miatt marad emlékezetes.

A két klub drukkerei már a mérkőzés előtt összeszólalkoztak, az igazi párharc azonban a meccs közben zajlott le. Az egymás melletti szektort csak néhány biztonsági őr és egy kerítés védte, amin keresztül egymást ütötték-rúgták a szurkolók.

Aztán hosszas rángatás után sikerült kinyitniuk a két tábort elválasztó kaput, és a vendégek betódultak a menekülő hazaiak közé, de a Santos-drukkereknek szerencsére nem tömegverekedés, hanem "csak" a hazai zászlók és jelképek ellopása volt a céljuk, amely után visszafutottak a saját helyükre.

Ezután megérkeztek a rendőrök is, akik felsorakoztak a két tábor közé, amellyel ugyan sikerült visszafogniuk a szurkolókat, megállítaniuk nem, ugyanis még hosszú percekig folytatódott egymás fenyegetése, dobálása és lerohanási próbálkozása. Brazil sajtóértesülések szerint azonban nem történt komolyabb személyi sérülés az összetűzés során.

A meccset végül Joao Pedro 44. percben szerzett gólja döntötte el, és a Gremiónak még az is belefért, hogy a januárban igazolt Luis Suárez az 54. percben lőtt büntetőjénél nem találta el a kaput.