Lepedőket összekötve, az ablakon át menekültek az emberek a kórházból a tűz elől - videó

Peking, kórháztűz, menekülés, ablak, lepedő, tűz
Vágólapra másolva!
Legkevesebb 29 ember halt meg abban a tűzben, amely Peking egyik kórházában ütött ki - közölték a helyi hatóságok szerdán, egy nappal a kínai fővárosban 2002 óta a legnagyobb mértékű halálos katasztrófa után.
Vágólapra másolva!

Az első jelentések még 21 halottról számoltak be. A Csangfeng kórház a főváros nyugati részén található, mintegy 25 percnyi autóútra a központi Tienanmen tértől. A halálos áldozatok számának növekedését sajtótájékoztatón jelentette be Li Cung-zsung, a kórháznak otthont adó Fengtaj kerület alpolgármestere.

A fővárosi rendőrség bejelentette, hogy

12 embert őrizetbe vettek, köztük a kórház igazgatóját és az épület felújításáért felelős cég alkalmazottait.

Szerda reggel még mindig jelentős hatósági jelenlét volt tapasztalható az épület körül, ahol a rendőrök igyekeztek visszatartani a járókelők csoportjait, akik telefonjaikkal figyeltek és filmeztek. Az épület főbejárata kívülről gyakorlatilag érintetlennek tűnt, de a sajtóban a belső térről közzétett képeken kiégett ágyak és megfeketedett falak látszottak. A kórházkomplexum egyik oldalán elkormozódott ablakok és falak voltak láthatók, valamint egy betört ablak. A közösségi oldalakon olyan képeket osztottak meg, amelyek szerint

a lángok elől védelmet kereső emberek a kültéri légkondicionáló berendezésekre ültek, vagy lepedőkbe kapaszkodva kimenekültek az épületből.

A Csangfeng kórházban helyi idő szerint kedden nem sokkal 13 óra előtt szólalt meg a tűzriasztó. A keletkezett lángokat fél órával később eloltották,

a mentők két órán belül 71 beteget evakuáltak.

A mostani tűz követelte a legtöbb emberéletét a kínai fővárosban 2002 júniusa óta, amikor egy internetkávézóban keletkezett csaptak fel lángok, megölve 25 diákot.