Tabu lett az étkezési zavar a YouTube-on

Ne hagyd magad befolyásolni! - 11 jel, mely étkezési zavarra utal
Vágólapra másolva!
Nem lehet az imitálásukhoz szükséges információkat megosztani a videókban.
Vágólapra másolva!

Újabb vitákat kiváltani képes szabályváltozást jelentett be a YouTube, a videómegosztó mostantól nem hajlandó tolerálni az olyan mozgóképeket, amelyekben az evési zavarok imitálásához szükséges információk láthatóak vagy hallhatóak. A szabály az olyan videókra is vonatkozik, amelyekben segítségnyújtási célból korábbi betegek beszélnek a problémájuk megoldódásáról, ezek akár 18+ besorolást is kaphatnak.

A szabályváltozások után már nem is világos, hogy milyen módon lehet beszélni az étkezési zavarokról a YouTube-on Forrás: Shutterstock

A YouTube szabályzata eddig is tiltotta az étkezési zavarok reklámozását vagy dicsőítését, a vállalat szerint a mostani szabályváltozásokra azért volt szükség, hogy a releváns problémákkal küzdők tetteket kiváltani képes információk befogadása nélkül kérhessenek segítséget. A témát feszegető videók alatt a YouTube tájékoztató paneleket fog megjeleníteni olyan szervezetek elérhetőségeivel, amelyek professzionális segítséget tudnak nyújtani az étkezési zavarokkal küzdők számára.

A panelek az elkövetkező hetekben elsőként az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Indiában, Japánban, Kanadában, Dél-Koreában, Mexikóban, továbbá Németországban bukkannak fel, a későbbiekben pedig további országokban is láthatóvá válnak majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!