Bárki megvehet egy templomépületet Angliában, azonban nagy meglepetésben lehet része

Bucknall
Vágólapra másolva!
Az angliai Bucknall városkájában 25 ezer fontért hirdettek meg egy kis telket és a rajta található templomot. Amellett, hogy az épület alapos felújításra szorul, a következő tulajdonosnak sajátos meglepetésben is része lehet, ha nem figyel a részletekre.
Vágólapra másolva!

Elsőre igen kedvező ajánlatnak tűnhet, hogy mindössze 25 ezer fontért (kb. 10,75 millió forint) bocsátanak árverésre egy 95 négyzetméteres ingatlant az angliai Bucknall kisvárosában. Az egykori baptista templomépület két szobát foglal magában. A kettő közül a kisebb helyiség szorul jelentősebb felújításokra. Ezt a korábbi tulajdonosok valószínűleg tárolásra használták – írja a The Sun.

Bár a kertre nyíló kilátás látványos, az udvar azonnal komoly meglepetéssel szolgálhat a következő tulajdonosnak. A kertben ugyanis sírok találhatók, mivel a templom kertjében temették el a helyi gyülekezet egykori tagjait.

Az ingatlant ráadásul csak úgy lehet megvásárolni, hogy a tulajdonos beleegyezik abba, hogy a halottak hozzátartozói látogathatják a sírokat. Mi több, a gyülekezet még élő tagjainak joguk van arra, hogy a haláluk után a templom udvarába temessék el őket. Vagyis az ingatlan következő tulajdonosának tudomásul kell vennie, hogy valószínűleg temetéseket tartanak majd a kertjében. A temetéseket természetesen előzetesen és írásban kell kérvényezni.

Emellett talán eltörpülnek az olyan problémák, mint hogy az ingatlanban jelenleg nincs vezetékes víz, bekötött áram vagy szennyvízelvezetés.

A fenti különleges feltételek mellett az ingatlant úgy hirdették meg, hogy hangsúlyozták, az egyes fényképeken látható padok és az orgona nem képezik az eladás tárgyát. Az ingatlan április 28-án kerül kalapács alá egy aukció keretében.