Harminckét késszúrással ölte meg terhes feleségét kislányuk szeme láttára egy szegedi férfi

tárgyalás, Szeged, bíróság, gyilkosság, gyilkos
Vágólapra másolva!
Békés családi életet élt szegedi otthonukban feleségével és kislányával egy férfi. Egy őszi reggel azonban késsel támadt rá az alvó feleségér és megölte. A gyilkosság alatt végig a szobában lévő kislányukkal az anyjához ment, aki hívta a rendőrséget, akik nem sokkal később elfogták a férfit. 
Vágólapra másolva!

A gyilksot megbilincselve kísérték be a tárgyalóba, az arcán az látszott, hogy teljesen össze van törve. A férfit többszörösen minősített emberölésben mondta ki bűnösnek

a Szegedi Törvényszék 2022. szeptember 12-én, amiért 20 év fegyházbüntetésre ítélték és azzal, hogy semmiylen körülmények között nem szabadulhat korábban.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség azért fellebbezett, hogy a férfit ítéljék életfogytiglanra és állapítsák meg a bűnösségét magzatelhajtásban is.

A tárgyalás 2023. április 20-án 11 órakor kezdődött Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyészség szerint az, hogy a vádlott paranoid személyiségzavarban szenved és ez közepesen korlátozta a beszámítási képességét a cselekménye alatt, az nem enyhítő körülmény, hanem pont azt erősíti, hogy veszélyes a társadalomra.

A tragikus reggel

A férfi 2020. november 6-án reggel, szegedi otthonukban támadt rá a még alvó, hét hónapos terhes feleségére egy késsel.

A támadásra a nő felébredt és védekezni próbált, azonban így is több mint 30 késszúrás érte a testét.

A tárgyaláson kiderült, hogy a támadás során a férfi két különböző késsel ejtette a sebeket a feleségén, kitartóan, és nagy intenzitással. Nyolc olyan sebesülést okozott a feleségének, amelyek önmaghukban halálosak lettek volna.

A vádlott egyik kése beletört a nő testébe, ekkor kiment a konyhába és onnan hozott egy másik kést és azzal folytatta a támadást.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi és a felesége között harmonikusnak tűnt a kapcsolat, azonban a nyomozás közben kiderült, hogy a férfi személyiségzavara mély gondokat okozott a családnak. A nő a helyszínen meghalt és a magzat sem élte túl a támadást.

A kegyetlen kivégzés alatt a pár három és fél éves kislánya, is a szobában volt.

A férfi a gyilkosság után lemosta a vért a kezéről, felkapta a lányát és az édesanyjához ment, aki értesítette a rendőrséget.

A férfi ügyvédje Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi ügyvédje hosszasan beszélt arról, hogy a férfi személyiségzavarának és beszámíthatóságának pontos megállapítás mennyire nehéz, ezzel indokolva azt, hogy enyhébb büntetésre lenne szükség.

– mondta a védő.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

– mondta a gyilkos az utolsó szó jogán.

A most az elsőfokú ítéletet életfogytig tartó börtönbüntetésre súlyosította és 30 évben állapították meg a feltételes szabadlábra helyezés időpontját. Tehát legkorábban három évtized után szabadulhat. A bíróság kiemelte, hogy ha a gyilkos beszámítható lett volna a tette során, akkor a lehető legsúlyosabb büntetést kellett volna kapnia, azaz életfogytiglant feltételes szabadlábra helyezés nélkül.

Az ítélet jogerős.