Profi szerződése sincs még, de máris történelmet írt a Barcelona 15 éves csodatinije

Lamine Yamal
Pablo Torre and Lamine Yamal during the training session held at the Ciutat Esportiva Tito Vilanova, prior to the postponed League game against Betis, corresponding to matchday 17, in Barcelona, on 31th January 2023. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A listavezető FC Barcelona vasárnap az Atlético Madridot fogadja a spanyol labdarúgó-bajnokságban, a katalán együttes vezetőedzője, Xavi pedig némi meglepetést okozva a keretbe jelölte a 15 éves Lamine Yamalt, akit jelenleg a La Masia akadémia legnagyobb tehetségnek tartanak.

A Barcelona a hétvégén Diego Simeone remek formában lévő csapatát fogadja, és amellett, hogy a katalánok két kulcsjátékosa, Pedri, illetve Frenkie de Jong is felépült a sérüléséből, egy új név is szerepel a 21 fős keretben.

A mindössze 15 éves Lamine Yamal életében először szerepelhet az első csapatban, ám

már a keretbe kerüléssel történelmet írt, ugyanis ilyen fiatal játékost soha neveztek még bajnokira a katalánok.

Yamal 15 évesen és 283 naposan lett rekorder. Az előző csúcs több mint 100 éve született, miután Armand Martinez Sagié 15 évesen, 11 hónaposan és öt naposan játszott a Sporting Gijon ellen 1922. április 2-án.

A tehetséges játékos hét éves kora óta nevelkedik a spanyol klub akadémiáján, és jelenleg az U19-es csapat tagja. Ebben az idényben 6 meccsen pályára is lépett az ifi BL-ben.

A fiatal futballista valósággal lenyűgözte a a trénert, aki a hétvégi rangadó előtt nem győzte dicsérni játékosát és az esetleges debütálásról is szót ejtett.

"Nagyon tehetséges és motivált játékos, aki erős az egy-egy elleni szituációkban. Nagyon tetszik a hozzáállása, és csodálatos munkát végzett az edzéseken a héten.

– vélekedett a marokkói apától és egyenlítői-guineai anyától származó játékosáról Xavi.

Lamine Yamalt is keretbe jelölte a Barcelona Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

A 2007-ben született Yamal júliusban tölti be a 16. életévét, ami után minden bizonnyal aláírhatja karrierje első profi szerződését.