Ettől lesz igazán finom és krémes a Rafaello-szeletünk – videó

Rafaello-szelet
Rafaello-szelet
Vágólapra másolva!
A Raffello kihagyhatatlan, ha kókuszimádóknak szeretnénk süteményt készíteni. Egyszerű recept, ráadásul gyorsan elkészül: érdemes kipróbálni, a siker garantált – állítja a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

A kókusz számos kedvelt sütemény hozzávalója.

Nem elég, hogy finom, ráadásul az egészségre is jótékony hatással bír: segíti az emésztést, a méregtelenítést, jó kalciumforrás, és magas az A-, D- és E-vitamin-tartalma.

Aki szeretne egy igazán finom kókuszos sütit készíteni, annak a következő receptet érdemes kipróbálnia:

Raffaello-szelet

Hozzávalók:
A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 6 db tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tk mandulaaroma

A tésztához:

  • 6 db tojásfehérje
  • csipet só
  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg liszt

A díszítéshez:

  • kókuszreszelék
  • pirított szeletelt mandula

Elkészítése:

  1. Először elkészítjük a krémet: egy lábasba öntjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat, a pudingport, a vaníliás cukrot és összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.
  2. Közben egy keverőtálban kihabosítjuk a szoba-hőmérsékletű vajat a porcukorral, ízesítjük a mandulaaromával. Ha kihűlt a pudingos krém, hozzáadjuk a vajas alaphoz és alaposan elkeverjük.
  3. A tésztához a tojásfehérjét csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket, hozzászitáljuk a lisztet, és csomómentesre keverjük az egészet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk hűlni.
  5. Ha a tészta kihűlt, a tetejét egy villa segítségével picit megkaparjuk, így a krém szépen összeáll majd a tésztával. Ezután egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, megszórjuk kókuszreszelékkel és pirított mandulaszeletekkel. Tálalásig a hűtőben pihentetjük.