Vágólapra másolva!
Botránnyal ért véget a vasárnap esti Olimpiakosz-AEK Athén rangadó a görög labdarúgó-bajnokságban.

A meccset a vendégek nyerték 3-1-re. A 91. percben esett harmadik góljuk után az Olimpiakosz tulajdonosa, Evangelosz Marinakisz a pályára ment, hogy számon kérje a gólt a bírón,

majd a lefújás után több tucatnyi dühös hazai szurkoló is a játéktérre özönlött.

A rendőrök könnygázt és sokkoló gránátot is bevetettek, emellett gumibotokkal állították helyre a rendet.

A házigazda Olimpiakoszra a történtek után súlyos pénzbüntetés, pontlevonás és zárt kapus mérkőzés vár. A bajnoki címre négy fordulóval a zárás előtt már nincs esélye a pireuszi csapatnak, amely 63 ponttal a harmadik helyen áll. Az AEK Athénnak és Kleinheisler László csapatának, a Panathinaikosznak egyformán 72 pontja van.

A magyar válogatott játékos vasárnap a 81. percben, 0-1-es állásnál, csereként állt be a PAOK elleni, 2-1-re megnyert idegenbeli mérkőzésen.

Bő egy évvel ezelőtt szívszorító esemény történt február elején az egyik görögországi focistadion közelében. Egy 19 éves egyetemista fiút halálra késeltek a PAOK-szurkolói pusztán azért, mert nem az ő csapatuknak szurkolt. A szörnyű tragédia többek között arra is rávilágított, hogy az utóbbi években a görög sportklubok szurkolói több erőszakos bűncselekményt követtek el. Az esetről ide kattintva olvashat többet.