Vágólapra másolva!
A németek legendája, Lothar Matthäus szerint manapság nincs jobb focista a norvég Erling Haalandnál.

„Ha a számait nézzük, akkor nálam ő az első. Talán, ha megnyeri a Bajnokok Ligáját a Manchester Cityvel, és fontos gólokat szerez, akkor lehet esélye az Aranylabdára is" – mondta Matthäus, de azt sem szabad elfelejteni, hogy Lionel Messi világbajnoki címet nyert 2022-ben, így biztosan őt kell majd megelőznie annak, aki 2023 októberében aranylabdás akar lenni.

Erling Haaland aranylabdás formában van Matthäus szerint Forrás: AFP/Christof Stache

A norvég esélyeit növelheti, hogy az Aranylabdát csak októberben adják majd át, addig sokat tehet egy esetleges sikerért. Annyiban viszont nincs szerencséje, hogy 2023-ban is még a 2022, év végi vb-t is számba kell venni.

„Norvégiával soha nem fog Eb-t vagy vb-t nyerni, így Haaland számára inkább a páratlan évek lehetnek nyerők amikor nincsenek nagy válogatott tornák" – mondta Matthäus, aki nagy rajongója a csatárnak, aki 50 gólnál is többet szerezhet első angliai szezonjában.

A világbajnok német focista azt is megjegyezte a norvég TV 2-nek adott interjújában, hogy Haalandnak mindenek előtt a Cityvel kell trófeákat nyernie, mert a góljai enékül nem sokat érnek az Aranylabda tekintetében.