Javításokat ígér a Jedi: Survivorhöz az EA

star wars jedi survivor csillagok háborúja
Star Wars Jedi: Survivor
Vágólapra másolva!
Bocsánatkérés helyett még a vevőkre mutogat a botrány miatt kiadott nyílt levelében.
Vágólapra másolva!

A The Last of Us számítógépes verziója után szabadon a pénteken elérhetővé vált Star Wars Jedi: Survivor is óriási kettősséget mutat PC-n: alapvetően egy fantasztikus játékról van szó, de még a pénzért vásárolható legerősebb hardvereken is borzasztóan fut. A konzolos változata egy fokkal jobb, a grafikai minőségre fókuszáló 30 fps módban jól működik, de a 60 fps-es teljesítménymódban már folyamatosan és jelentősen hullámzik a képkockasebessége.

A számítógépes verzió súlyos műszaki problémái meg is látszanak a játék steames értékelésein, hírünk írásakor a 6321 felhasználói értékelés 48 százaléka volt pozitív, de a pozitív értékelést adottak jókora tábora is rossz teljesítményre panaszkodott. A játékhoz a megjelenésekor befutott első napi javítás csak minimálisan javított a helyzeten.

A helyzet miatt az EA közleményt adott ki, amelyben tudomásul veszi, hogy a „PC-s játékosok bizonyos százalékánál" nem fut az elvárásoknak megfelelően a Jedi: Survivor, főleg felső kategóriás rendszereken és bizonyos konfigurációkon vannak problémák. A fejlesztők jövőbeli javításokkal hardverek széles spektrumán kívánnak javítani a teljesítményen, ezek elkészítése persze időbe telik.

Konkrét bocsánatkérést nem tartalmaz a nyílt levél, amiért sikerült 70 eurós (26 ezer forintos) áron egy botrányos számítógépes portot kiadni. Viszont mondvacsinált kifogásokkal való ujjal mutogatásra futotta a cégtől, például miért használnak a vevők „Windows 11-hez tervezett" processzorú számítógépeken Windows 10-et, vagy miért párosítanak felső kategóriás videókártya mellé „rosszabbul teljesítő" processzort.

Nem csak nem illik a vevőket hibáztatni az ilyen esetekben, de az eddigi bizonyítékok alapján a Jedi: Survivor fundamentális problémája, hogy képtelen bármely processzort az elvárható hatékonysággal kihasználni, a gond miatt pedig a videókártyák csak alacsony kihasználtsággal tudnak dolgozni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!