Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 35. fordulójában az MTK Budapest 1-1-es döntetlent játszott az Ajka csapatával az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ezzel pedig eldőlt, hogy a feljutást már korábban kiharcoló Diósgyőr matematikailag is megnyerte az NB II-t.

Az MTK-nak a 30. forduló után már 12 pont előnye volt a harmadik Ajkával szemben, azonban Horváth Dávid csapata sorozatban négy meccset is elveszített az NB II-ben, így a vasárnapi rangadónak már csak ötpontos előnnyel mehetett neki.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, érződött, hogy mindkét csapat az életéért a küzd. A 34. percben aztán egy gyönyörű góllal vezetést szerzett az MTK. Kata Mihály kényszerítőzött Németh Krisztiánnal, a 37-szeres válogatott játékostól visszakapott labdával pedig ziccerbe került, amit könnyedén értékesített.

Az MTK öt meccs óta nyeretlen az NB II-ben Forrás: Zádor Péter/mtkbudapest.hu

A második félidőben is keményen gyűrték egymást a csapatok, a 65. percben pedig egy szerencsés góllal egyenlített az Ajka. Egy visszagurított labdát Csemer Gyula lőtt kapura 14 méterről, Rácz Gergő vetődve hárította, de a labdát pont a becsúszó Dragóner Filip lábára ütötte, aki közelről a kapuba sodorta a labdát.

A folytatásban az Ajka ment előre a győzelemért, az ötpontos előny tudatában pedig az MTK inkább a biztonságra törekedett. A hajrában még mindkét csapatnak voltak helyzetei, de gól már nem született, így az 1-1-es döntetlennel a fővárosi csapat megtartotta ötpontos előnyét az Ajka előtt, a Diósgyőr pedig matematikailag is bebiztosította a bajnoki címét.

Merkantil Bank Liga NB II, 35. forduló:
MTK Budapest-FC Ajka 1-1 (1-0)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Kolorcity Kazincbarcika SC 1-0 (0-0)
Gyirmót FC Győr-Pécsi MFC 0-0
Szentlőrinc-Tiszakécskei LC 3-2 (1-1)
Dorogi FC-Soroksár SC 0-3 (0-1)
Békéscsaba 1912 Előre-BFC Siófok 2-2 (2-1)
Credobus Mosonmagyaróvár-ETO FC Győr 0-0
HR-Rent Kozármisleny - Nyíregyháza Spartacus FC 0-2 (0-0)