Saját szövetségesei előtt titkolóznak az ukránok

conflict Horizontal, orosz-ukrán háború, Ukrajna
A Belarusian volunteer soldier from the Kastus Kalinouski regiment, a regiment made up of Belarusian opposition volunteers formed to defend Ukraine, fires a 120mm mortar round at a front line position near Bakhmut in the Donetsk region, on April 9, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Genya SAVILOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Kijev egyre kevesebb információt oszt meg a nyugati szövetségeseivel attól tartva, hogy kiszivároghatnak az ukrán haditervek - számolt be róla a Politico cikke alapján a RIA.
Vágólapra másolva!

Több nyugati forrás is arról számolt be, hogy az ukránok az amerikai titkosított dokumentumok kiszivárgása óta gyakorlatilag minden lényeges információt elhallgatnak a szövetségeseik elől. A hónapok óta tervezett ellentámadásról például egyáltalán nem számolnak be, mert attól tartanak, hogy az információk az oroszok tudomására jutnak majd.

Egyre kevesebb az esély egy sikeres ukrán ellentámadásra Forrás: AFP/Genya Savilov

John Kirby, az amerikai nemzetbiztonsági tanács szóvivője szerint nincs abban semmi meglepő, hogy az ukránok fontos információkat hallgatnak el Washington elől. Az egyik amerikai hírcsatorna nemrég arról számolt be, hogy az amerikai titkosított iratok kiszivárgása után Kijev több változtatást is eszközölt az ellentámadással kapcsolatban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!