Titokban akarják eltemetni Vágó Istvánt

Vágó István
Budapest, 2011. április 14. Vágó István televíziós műsorvezető, a Magyar Demokratikus Charta egyik szóvivője részt vesz azon a sajtótájékoztatón, amelyet a 2011. április 16-ra, az új alaptörvény elleni tiltakozásul szervezett tüntetésről tartottak a Batthyány-örökmécsesnél. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
A 74 évesen meghalt egykori tévés kvízmestertől rengetegen szeretnének végső búcsút venni, de a családja titokban, zárt körű szertartás keretében tervezi eltemetni Vágó Istvánt. A helyszínről és az időpontról sem adnak ki információt.
Vágólapra másolva!

A népszerű műsorvezető halálának körülményeit egyelőre szintén homály fedi, annyi azonban bizonyos, hogy Vágó István tragikus hirtelenséggel hunyt el az otthonában. A tévés sosem beszélt arról, hogy súlyos betegséggel küzdene, sőt, korábban hangsúlyozta, ha egyszer eljön az ideje, nem szeretne hosszú, súlyos betegeskedés után, fájdalmak között távozni. Erről legutóbb februárban, a születésnapja alkalmából készített interjúban beszélt.

Vágó István Forrás: MTI/Kallos Bea

– Apámat már túléltem, anyám szép, hosszú kort ért meg, kilencvenegy éves volt, amikor elment. Hogy aztán melyik lesz bennem a domináns, az anyai ág vagy az apai, azt majd megmondom a végén – mondta a Best magazinnak.

– Attól én sose féltem, most sem, a betegségtől viszont félek. Inkább az a kérdés foglalkoztat, mennyire lehetek még hasznos a szűkebb és tágabb környezetem számára - idézi a Blikk Vágó Istvánt.