Begyógyszerezett drogos késelt meg egy nőt egy budapesti hotelben

Megkéseltek, egy nőt, egy budapesti, hotelben, Budapest, bűncselekmény, hotel, késelés,
Vágólapra másolva!
Életveszélyt okozó testi sértés kísérletével és magánlaksértéssel vádol a Fővárosi Főügyészség egy 37 éves férfit, aki egy ferencvárosi hotelben egy késsel nyakon szúrt egy nőt tavaly.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint 2022. január 3-án a férfi kábítószertől bódult állapotban ért haza egy 9. kerületben lévő, használaton kívüli hotelbe, ahol az élettársával és közös gyermekeikkel együtt lakott. Antidepresszáns gyógyszereket vett be. A sok gyógyszer és a drog hatására a férfi annyira rosszul lett, hogy elvesztette az eszméletét és összeesett a folyosón.

Az élettársa segítségért kiáltott, amire a szomszédos szobában lakó három nő közül egy a lányával együtt a segítségére sietett. Valahogy visszavitték a férfit a saját szobájába, és mentőt hívtak hozzá.

Aztán a mentőszolgálat munkatársainak iránymutatásával elsősegélyben részesítették. Amikor a férfi hirtelen magához tért, tudatzavarában azt hitte, megtámadták, ezért összetörte az élettársa telefonját, a szomszéd nőket pedig hangosan szidni kezdte. A nők megijedtek, és visszafutottak a saját szobájukba, aminek az ajtaját magukra zárták.

megkéseltek egy nőt egy budapesti hotelben 2022. január 3-án Forrás: Fővárosi Főügyészség Sajtó

A férfi a két nő után futott. Berúgta a bejárati ajtótót, és a fürdőszobába menekülő nő után ment, akit többször megütött ököllel és meg is rúgta. A nő lakásban tartózkodó édesanyja a lánya segítségére sietett. Felszólította a férfit, hogy ne bántsa a lányát, mire a férfi az idősebb nő felé fordult, és őt is többször megütötte ököllel. Ekkor viszont a fiatalabb nő próbált segíteni az édesanyjának úgy, hogy megpróbálta lefogni a támadót,

aki ekkor a mellettük lévő asztalról felkapott egy bicskát, és az anyját védő nőt nyakon szúrta.

Aztán a kést a földre dobta és elmenekült a szobából. A férfi élettársa egy földszinten lakó férfi segítségét kérte, aki visszakísérte a támadót a saját szobájába.

Forrás: Fővárosi Főügyészség Sajtó

A megkéselt áldozat nyakán 8 napon belül gyógyuló szúrt seb keletkezett, azonban a támadás - figyelemmel annak eszközére, valamint a támadott testtájékra - alkalmas volt életveszélyes sérülés okozására. Csak véletlen, hogy nem lett nagyobb baja a szakemerek szerint. A nő édesanyja könnyebb sérülésekkel megúszta. A férfit elfogták és letartóztatták. A Fővárosi Főügyészség ügyészei a férfit életveszélyt okozó testi sértés kísérletével és magánlaksértéssel vádolják és börtönbüntetés kiszabását indítványozták a vádiratban.