Teljesen összetört a gyásztól Fodor Zsóka

Fodor Zsóka
Vágólapra másolva!
Mint azt korábban írtuk, május 8-án meghalt a a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő, Máthé Erzsi. A művésznő évek óta visszavonultan élt, május 16-án ünnepelte volna a 96. születésnapját. Barátnője, Fodor Zsóka teljesen összetört halálhíre hallatán, hiszen nemrég beszélt vele személyesen.
Vágólapra másolva!

Tegnap este csendben elaludt Máthé Erzsi, aki pár nap múlva töltötte volna be a 96. életévét. A színésznő már évek óta betegeskedett, állapota annyira leromlott, hogy ápolója segítette a mozgásban a nap 24 órájában.

Barátnőjére emlékszik Fodor Zsóka színésznő, akivel nagyon jó kapcsolatban voltak és tervezte, hogy újra meglátogatja őt, sajnos már nem tud eleget tenni az ígéretének.

Jó egészségi állapotban volt a korához képest, szellemileg pedig az utolsó pillanatig friss maradt. A barátságunk 1965-ben vált igazán szorossá, amikor az Iván Iljics halála című filmben az édesanyámat alakította. Nagyon megható volt az utolsó találkozás, elmondtuk egymásnak, mennyire szeretjük egymást" - kezdte Fodor Zsóka, akit teljesen összetört Máthé Erzsi halálhíre.

Fodor Zsóka elmondta, hogy nagyon jót tett Máthé Erzsinek a társaság, legutóbbi találkozásakor is jókat nevettek együtt, kérte is őt, hogy látogassa sűrűbben.

Nagyon szerettem volna újra elmenni hozzá, de a színházi munkáim, az ingadozás Pécs és Budapest között, valamint az egyéb elfoglaltságaim mostanában nem tették lehetővé, hogy ismét meglátogassam. Fekete ez a tavasz számomra, mert egyre több jó barátom megy el. A napokban lesz a másik jó barátom, Jankovits József temetése, és most ez a hír Erzsikéről... Le vagyok sújtva" - mondta könnyeivel küszködve a Blikknek Fodor Zsóka, aki több barátját is gyászolja ebben az időszakban.

Fodor Zsóka számára szomorú időszak a mostani Fotó: Polyák Attila - Origo