Vágólapra másolva!
A hétvégi Lamia-Levadiakosz görög bajnoki mérkőzésen még a balkáni ország focijában sem megszokott eset áldozata lett a magyar válogatott kapus, Gróf Dávid.

A Debrecenből idén januárban a görög Levadiakosz csapatához, ahol kezdő kapus lett. A kiesés elől menekülni próbáló csapat a hétvégén a hasonlóan nagy bajban lévő Lamia otthonába látogatott, és sokáig 1-0-ra vezetett. A hajrában viszont egyenlített a Lamia, ami után elszabadultak az indulatok, egy pályára rohanó férfi a kapus nyakát is megragadta és fojtogatta.

Gróf Dávid most a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy mi is történt a Lamia pályáján.

"Onnan kezdeném a történetet, hogy a felfokozott hangulatú meccsen egygólos vezetésünk birtokában nem mindig kapkodtam el a kirúgást, ilyen azért már előfordult a futballtörténelemben – mondta Gróf Dávid, aki gól nélküli állásnál 11-est védett. – Játszottam az idővel, a nyolcvanadik perc környékén pedig ápolást kértem, valóban fájt a lábam. Leültem a földre, az ellenfél csatára pedig próbált felrángatni, miközben vártam a masszőrünket. Folytatódott a játék, majd a 93. percben a korábbi Manchester United- és CSZKA Moszkva-játékos, Zoran Tosics egyenlített, az egyik védőnkön megpattant a labda, nem háríthattam.

De egy pillanatra sem adtam fel: a szemem előtt az lebegett, hogy még hátravan néhány perc, akár nyerhetünk is, sajnos nem sikerült. Nagy visszhangot váltott ki az eset Görögországban, feljelentés követte, reméljük, számunkra kedvező ítélet születik."

A Levadiakosz számára életbe vágóan fontos lenne, hogy a rendbontás miatt 3-0-val nekik adják a meccset. Ebben az esetben ugyanis ellépnének az utolsó helyről, és a hétvégén az utolsó fordulóban a PASZ Jannina ellen kiharcolhatnák a bentmaradást. Jelenleg a Levadiakosz 25 ponttal utolsó, egy ponttal lemaradva a Jónikosz és hárommal a Lamia mögött. Utóbb két csapat éppen egymás ellen játszik az utolsó fordulóban.