Beperelte a McDonald'sot egy floridai nő a túl forró McNuggets miatt

Vágólapra másolva!
Az esküdtszék megosztó ítéletet hozott csütörtökön egy floridai perben, amelyet azért indította, mert a McDonald's csirkefalatkái megégették egy 4 éves kislány kezét - írta a CBS.
Vágólapra másolva!

A szülők 2019 szeptemberében nyújtottak be keresetet a McDonald's ellen. Az iratok szerint a család 2019. augusztus 21-én megállt egy Broward megyei McDonald'sban.

Az édesanya egy hatdarabos McNuggets Happy Mealt vásárolt, majd a menüt odaadta a lányának.

Az akkor négyéves kislány a hátsó ülésen ült, és a per szerint az "indokolatlanul és veszélyesen forró" csirkefalatok miatt a kislány megégette a lábát, miután azokat a forróságuk miatt nem tudta megfogni.

Az édesanya 15 ezer dolláros (több mint 5 millió Ft) kártérítést követel.

Az esküdtszék az étteremlánc-tulajdonos UpChurch Foods céget gondatlannak találta, míg a McDonald'sot nem, derült ki a bírósági dokumentumokból.

Az esküdtszék megállapította, hogy mind a franchise-tulajdonos, mind a McDonald's elmulasztotta az ételre vonatkozó előírások betartását, amelyek megakadályozhatták volna a sérülést.

Az ítélethirdetés után az UpChurch Foods közleményben közölte, hogy az étterem betartotta az előírásokat a Happy Meal elkészítésénél és tálalásánál. A McDonald's szintén nem ért egyet a csütörtöki ítélettel.

Egyelőre a bíróság még nem döntötte el, hogy mennyi pénzt kap a család.