Jön a Windows 10 utolsó erőszakos frissítése

microsoft surface book 3 laptop notebook windows 10
Microsoft Surface Book 3
Vágólapra másolva!
Megpróbál minden számítógépet átállítani az utolsó főverziójára a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Jó eséllyel sokak megkönnyebbülésére a Microsoft nemrég bejelentette a Windows 10 funkcionális fejlesztésének befejezését, nem érkezik több „óriásfrissítés" a rendszerhez. Ennek megfelelően a legutolsó főverziója a tavaly októberben kiadott, 22H2 verziójelzésű Windows 10 2022 Update lett.

Microsoft Surface Book 3 Forrás: Microsoft

A Microsoft a jövőben már csak sérülékenységeket foltozó és kisebb bugokat javító összegző frissítéseket készít a Windows 10-hez, jelen állás szerint az otthoni felhasználóknak és a céges ügyfelek javának 2025. október 14-ig járnak majd a patchek. Ezt követően tovább kell majd állni a Windows 10-ről, hiszen biztonsági javítások hiányában nem lesz javasolható a használata.

Most a Microsoft bejelentette a Windows 10-es számítógépeket használók erőszakos frissítését a legutolsó 22H2 főverzióra, miután a 2023. júniusi hibajavító keddel megszűnik az előd 21H2 főverzió Home, Pro, Pro Education, továbbá Pro for Workstations kiadásainak támogatása.

Ez az utolsó efféle kényszerítőzés a Windows 10 esetében, a Microsoft a következő hetekben szeretne minden számítógépet átállítani a legutolsó főverziójára. Az érintett számítógépekkel rendelkezőknek nem kell megijedniük, pár perc alatt lefut majd frissítési folyamat, ráadásul a 21H2 és a 22H2 gyakorlatilag azonosak, így váratlan hibákra és változtatásokra sem kell számítaniuk.

A többség észre sem veszi majd, hogy újabb főverzióra frissült a számítógépén futó Windows 10.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!