Fantasztikus éttermek a világ legeldugottabb helyein - képek

The Rock Restaurant, Tanzánia, étterem,
Home on the rock on high tide in sea water on the island of Zanzibar, Tanzania, east Africa
Vágólapra másolva!
A Roadster számolt be cikkében a világ legtávolibb éttermeiről, amelyek igazi különlegességekre csábítanak. A leghíresebb "eldugott" vendéglők között megtalálhatók például sarkvidéki, vulkánmenti és úszó csodák is.
Vágólapra másolva!

Az alábbi képeken azok a neves "világvégi" éttermek láthatók, amelyek nem mindennapi élményt kínálnak az odautazók számára:

El Diablo (Teguise, Spanyolország)

Az El Diabolo étterem valóban egyedülálló konyhát vezet, hiszen az ételt egy vulkáni kráteren készítik. A panorámás helyről gyönyörű kilátás nyílik a lanzarotei Timanfaya Nemzeti Park túlvilági, látványos sziklás és vörös tájára.

Az ételeket geotermikus hő felhasználásával készítik Forrás: Shutterstock/Natakontur

The Old Forge (Inverie, Skócia)

Mielőtt kocsmává alakították volna, az Old Forge kovácsműhely volt. A Guinness-rekordok könyve szerint az Inverie faluban található étterem a "Nagy-Britannia legtávolabbi pubja", ahová utak sem vezetnek. A kocsmát egy kiadós túrával vagy helikopterrel lehet csak megközelíteni, a kirándulás fáradalmaiért azonban a hagyományos skót ételek jelentik a jutalmat.

The Ithaa Undersea Restaurant (Maldív-szigetek)

Az Ithaa Undersea étterem öt méterrel az Indiai-óceán felszíne alatt található a Maldív-szigeteken, amit egy üvegalagúton lehet megközelíteni. De nem csak a környezet hihetetlen, hanem a fogások is magával ragadóak.

Az étteremből lélegzetelállító kilátás nyílik a környező korallzátonyokra és a tengeri élővilágra Forrás: AFP/robertharding/Laura Grier

Seven Glaciers (Anchorage, Alaszka)

A Seven Glaciers Alaszkában, a Chugach-hegység tetején, kétezerháromszáz méteres magasságban várja a vendégeket. Az asztaloktól lenyűgöző kilátás nyílik a környező tájra, beleértve a hely nevét adó hét gleccsert is. Az étteremben változatos étlapról választhatunk, és még azt is eldönthetjük, hogy a benti részen vagy a teraszon kívánjuk elfogyasztani elsőosztályú fogásainkat. A hegytetőn található Seven Glaciers elérése meglehetősen hosszú utat igényel, azonban minden erőfeszítést megér.

A cikk még nem ért véget, lapozzon!