Újabb fejlemények Gálvölgyi János állapotával kapcsolatban, megszólalt egy orvos

A Magyar Televíziózás Legendái, könyvbemutató, sajtótájékoztató, könyv, bemutató, televízió, magyar
Gálvölgyi János, Rózsa György
Vágólapra másolva!
Szerencsére túl van az életveszélyen Gálvölgyi János. A színész múlt héten lett rosszul, légzési elégtelenség lépett fel nála. Intenzív osztályra került, több napig mélyaltatásban volt. Kiderült, a színész szív- és tüdőelégtelenségben szenved.
Vágólapra másolva!

Családja jelentette be, Gálvölgyi János túl van az életveszélyen. Dorka lánya arról számolt be, édesapja első kérdése a színházzal volt kapcsolatos.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Kóczán István belgyógyász-kardiológus elmondta, a szív- és tüdőelégtelenség legalább 2-3 hetes kórházi kezelést igényel.

Legtöbbször koszorúér-rendelleneség vagy szívizomgyulladás állhat a háttérben, ettől gyengül a pumpa. Be kell állítani a gyógyszereket, csak utána térhet haza a beteg. Egy ideig az otthonában kell pihennie, utána viszont valószínűleg egy 3-4 hetes rehabilitáció és utókezelés vár rá az Állami Szívkórházban Balatonfüreden, ahol fokozatosan kezdik el újra terhelni a szívét és a keringését. Amíg ezen nincs túl, orvosilag nem javasolt visszatérnie a munkába. Ám mire újra a régi lesz, az – túl a hetvenen – nagyjából 5-6 hónapot jelent – mondta az orvos.