Itt van Szoboszlai gólja a címvédő Bayern elleni győztes meccsen - videó

Bayern Munich - RB Leipzig Sports --- Bundesliga soccer Horizontal
20 May 2023, Bavaria, Munich: Soccer: Bundesliga, Bayern Munich - RB Leipzig, Matchday 33, Allianz Arena. Leipzig's Dominik Szoboszlai celebrates his goal to make it 1:3. Photo: Tom Weller/dpa (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A Szoboszlai Dominikkal és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig 3-1-re nyert a címvédő és listavezető Bayern München otthonában a német labdarúgó-bajnokság 33., utolsó előtti fordulójában. A meccsen gólt rúgott a magyar válogatott Szoboszlai Dominik is.

A Leipzig ezzel bebiztosította a harmadik helyét és az azzal járó Bajnokok Ligája-indulást, ráadásul története során először nyert bajnoki mérkőzést a bajor fővárosban.

A szombati rangadón a Bayern - amelynek Lőw Zsolt a másodedzője -az első félidőben jobban futballozott és Serge Gnabry révén előnybe került, de a második játékrészben elkényelmesedett. Ezt pedig kihasználta a Leipzig,

amely a nyáron éppen Münchenbe igazoló Konrad Laimer góljával, valamint Christopher Nkunku és Szoboszlai büntetőjével fordított.