Vágólapra másolva!
Tulajdonrészt vásárolt egy ghánai futballklubban a korábbi magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus, számol be a Bild című német bulvárlap.

A német válogatottal 1990-ben világbajnok egykori klasszis és üzlettársai a ghánai élvonalban jelenleg a kilencedik helyen álló Accra Lions csapatát vette meg, és már meg is látogatta új csapatát Abokobiban.

Matthäus a lapnak elmondta, barátokon keresztül ismerkedett meg a jelenleg Kínában futballozó Frank Acheamponggal, illetve Oliver Königgel, és tetszett neki a terv, amit a két férfi felvázolt előtte. A cél nem egy világverő csapat felépítése, hanem ghánai tehetségek felkutatása, kinevelése, majd jó pénzért történő értékesítése az európai bajnokságokba.

Matthäus elmondása szerint 1993 óta rajongója a ghánai focinak, akkori klubja a Bayern München ugyanis abban az évben vetett szemet egy Samy Koffour nevű 17 éves srácra, akinek a játéka annyira lenyűgözte az akkor már aranylabdás világsztárt, hogy állítása szerint még azt is felajánlotta Uli Hoeness klubelnöknek, hogy kifizeti az átigazolási díjat, csak vegyék meg az ifjú reménységet.

Kuffourral egyébiránt jó vásárt csinált a Bayern, a ghánai játékos hatszoros bajnokként, valamint BL-győztesként hagyta el a csapatot, ahol a mai napig klublegendának számít.