Elképesztő: ez a telefon két teljes napot bír ki egyetlen feltöltéssel

honor magic5 lite
Vágólapra másolva!
Ha ön is utálja folyamatosan töltögetni a lemerült telefonját, akkor a Honor új, Magic5 Lite nevű készüléke telitalálat lehet. Ezen kívül még nagyon szép és könnyű, csak akad két nagyobb bökkenő.
Vágólapra másolva!

A Honor Magic5 Lite-ot látva könnyű elcsábulni, ugyanis ez talán az egyik legszebb telefon, amit manapság kapni lehet. Nagyon vékony, elegáns és meglepően könnyű is, tényleg felüdülés a sok batár dög között.

Képernyője kitölti majdnem az egész előlapot, és kétoldalt lefolyik, ami mindig hihetetlenül jó látványt ad egy telefonnak.

Egyébként egy 6,67 hüvelykes AMOLED képernyővel van dolgunk, így a színei szuperek, a feketék pedig tényleg feketék. Emellett pedig hozza a ma már szinte kötelezőnek számító 120 hertzes képfrissítést is, úgyhogy tükörsima élmény használni.

Forrás: Origo

A telefon hátulja is nagyon egyszerű, letiszult. A kamerákat egy elegáns körben helyezték el, amitől is szimmetrikus marad az egész, nem tolták ki például az egyik sarokba. Szóval a könnyűségével, vékonyságával, és szuper kinézetével egyszerűen öröm ránézni és kézbe venni. Persze, könnyen koszolódik és csúszik, mint szinte minden telefon manapság, de hát valószínűleg úgyis rá fog kerülni egy tok, amit szerencsére gyárilag mellékelnek is hozzá.

Ami ezek után meglepően furcsa, vagy inkább remek mérnöki teljesítmény, hogy a könnyűség és vékonyság ellenére sikerült belepréselni egy meglehetősen nagy, 5100 miliamperórás akkumulátort. Mivel maga a hardver nem a legerősebb (hétköznapi használatra bőven elegendő), viszont nagyon takarékos, így két nap használatot jellemzően simán kibír a Honor Magic5 Lite.

Forrás: Origo

A neves DXOMark nevű szakoldalt jellemzően a kamerák értékelése kapcsán szoktuk felhozni, de mérnek ám ők sok mindent, például akkuidőt is. Nos, ebben a kategóriában most messze a Honor Magic5 Lite vezet.

Ahol viszont nem a DXOMark ponsztámokkal lehet vagánykodni, az a kamerarendszer, mert hát ebben az árkategóriában valamivel mégiscsak spórolni kell. Egészen konkrétan három kamerát kapunk a látványos hátsó körbe rendezve. A főkamera 64 megapixeles és 4:1 arányú pixelösszevonást követően állít elő 16 megapixeles végeredményt. Ez a végeredmény pedig elég, ha nincsenek kiemelkedő igényeink: macskát, virágot, tájat, épületeket viszonylag korrekten lekap, kisebb-nagyobb képhibákkal, amik inkább a szakavatatott szemnek tűnnek fel. Sötétben is használható valamennyire, de ott ezek a hibák csak erősödnek.

Forrás: Origo

A másik két kamerából az egyik egy 5 megapixeles ultraszéles egység, a másik pedig egy 2 megapixeles, fix távolságú makrófotózásra tervezett holmi, de érdemes inkább mindkettőt elfelejteni, és ha lehet, akkor csak a főkamerát használni.

Nem hiányzik az 5G-támogatás sem, és persze van Bluetooth 5.1 és NFC is. Memóriából 6 gigabájt, tárhelyből pedig 128 gigabájt áll rendelkezésre, ez kombinálva a Snapdragon 695-ös központi processzorral tényleg hibátlan, gördülékeny használatot biztosít bármilyen hérköznapi feladathoz.

Forrás: Origo

Ez alapján a Honor Magic5 Lite egy nagyon korrekt alsó-középkategóriás telefon lehetne. Szuper kijelző, szép külső, jó használati élmény és nagyon hosszú üzemidő. Ha valakinek nem különösebben fontos a kamerázás, akkor simán lehetne ajánlani.

De itt jön a de: függetlenül körülbelül 140-150 ezer forint környékén lehet megkapni, ami nagyon sok.

Ennyi pénzért minden tekintetben kompetensebb telefonokat lehet kapni, vagy pedig hasonló telefont, de jóval olcsóbban. Viszont a Honor Magic5 Lite elérhető bizonyos szolgáltatóknál, és valami nagyobb kedvezménnyel esetleg hozzánk vágnánk, és a fentiek alapján egyébként megfelelne, akkor nem érdemes elugrani előle.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!