Eladó egy walesi várkastély, csak épp az épület nem az, aminek látszik

wales, kastély
Vágólapra másolva!
Elsőre sokan meglepődhetnek, hogy viszonylag olcsón eladó egy észak-walesi középkori várkastély. Ha azonban jobban megnézzük a képeket, világossá válik, hogy az épület nem egészen az, aminek látszik.
Vágólapra másolva!

Egy látványos középkori várkastély került piacra az Észak-Walesben található Snowdonia régiójában. A meghirdetett ingatlan ráadásul nem is túl drága, mindössze 190 ezer font (kb. 82 millió forint). Ha azonban a bejáratok felől nézzük az ingatlant, akkor világossá válik, mi áll a különös lehetőség hátterében.

A „kastély" ugyanis valójában nem is kastély, hanem egy társasház, amelyet egy közelben található valódi kastély, a Bryn Bras Castle mintájára terveztek. Ami pedig eladó, az egy lakás a társasházban – írja a The Sun.

A kiemelkedően szép kilátással rendelkező ingatlan két hálószobával rendelkezik, és kellemes kerti övezet, illetve parkoló is tartozik hozzá. Bár a képek alapján a kétszintes lakás némi felújításra szorul, mégis jó vétel lehet azoknak, akik szeretnének egy igazán különleges társasházba költözni.

A Bryn Bras Castle egyébként a térség egyik nevezetessége. A neoromán stílusú várkastély mélyen beágyazott a régió történelmébe, és 1829-1835 között épült fel.

Kiemelt képünkön az észak-walesi caernarfoni vár látható.