Hevesi Kriszta is megszólalt az RTL Klub sztárjának szexbotrányáról

Farm VIP, TV2, Farm VIP Sajtóesemény, Nagy Fa-Tál Étterem, 2022.11.08.
Dr. Hevesi Kriszta
Vágólapra másolva!
Hevesi Kriszta szexuálpszichológusként mondta el a véleményét az RTL Klub sztárjának szexbotrányáról, nyilvánosságra került meztelen videójáról.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, szexbotrányba keveredett az RTL Klub sztárja, egy híres magyar énekes, akit egy nemrég kiszivárgott videón prostituáltakkal lehetett látni félreérthetetlen helyzetben – és bár az arcát nem mutatták, a hangja és az ékszerei alapján sokan felismerni vélték.

Az érintett zenész meglehetősen röviden nyilatkozott, az ismert szexuálpszichológus, dr. Hevesi Kriszta azonban hosszan mondta el a véleményét a kialakult helyzetről: "A médiában ez akár tökéletes karaktergyilkossággá válhat.

Ennek a következménye válás, a gyerekek az iskolában szintén bántalmazásnak lehetnek kitéve, a társaik céltáblájává válhatnak. Ha a feleség esetleg megbocsát, a kapcsolat már sosem lesz a régi. Ezzel nem szeretném felmenteni azt, aki ilyet tesz, csak azt gondolom, inkább mindenki a saját háza táján sepregessen. Mindig is voltak, akik tilosban jártak, de talán mi emberek soha nem voltunk ennyire gonoszak, és nem foglalkoztunk a saját hibáink és problémáink helyett másokkal..." – magyarázta a Borsnak.

Dr. Hevesi Kriszta Fotó: Polyák Attila - Origo

Hevesi Kriszta egyébként nem tartja kizártnak, hogy egy hamisított, deep fake videóról van szó: "Ez is a bántalmazás egyik formája, ahol az ember egyszerűen nem tud védekezni a hamis információk és a terjesztésük ellen. Régen pletykáról beszéltünk, amivel szemben szintén védtelen volt az ember, hiszen minél többen állítottak valamit, annál inkább elhitték még akkor is, ha nem volt igaz. Az ember akkor pedig teljesen biztos valamiben, ha úgymond a saját szemével is látja. Ez a szörnyű a mai meghamisítható videókkal, képanyaggal. Felületesen rápillantunk az adott információra és elkönyveljük, hogy valódi, amit látunk, és máris valakit ellehetetlenítettünk, és tönkretettük a párkapcsolatát, vagy akár gúny tárgyává tettük" – mondta.